•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nagrade Britanske filmske akademije: Borba Linkolna, Jadnika i Pija

Biografski film Stevena Spielberga o 16-om predsedniku SAD-a Lincolnu sa deset nominacija predvodi u trci za ovogodišnje nagrade Britanske akademije filmske i televizijske umetnosti (BAFTA), a prate ga sa devet nominacija adaptacija romana Victora Hugoa 'Jadnici' i Ang Leejev 'Pijev život'.

Spielbergova priÄa o borbi Abrahama Lincolna za ukidanje ropstva sa Danielom Day-Lewisom u naslovnoj ulozi takmiÄi se za nagradu Bafta za najbolji film i najboljeg glavnog glumca, a Tommy Lee Jones i Sally Field nominovani su za Baftu za nabolju sporednu mušku, odnosno, žensku ulogu, saopšteno je sinoć u sedištu BAFTA-e u Londonu a prenosi britanski BBC.

Filmska verzija globalnog hit Jadnici Toma Hoopera zaradila je nominacije za najbolju glumicu za Anne Hathaway i najboljeg glumca za Hugha Jackmana.

Osam nominacija ima najnoviji film o Bondu Skyfall, ukljuÄujući za najboljeg sporednog glumca za Javiera Bardema i najbolji britanski film, kategorija u kojoj će se na sveÄanoj dodeli 10. februara takmiÄiti sa još Äetiri naslova - Marigold Hotel, Ana Karenjina, Jadnici i Seven Psychopats.

Sledi triler Bena Afflecka Argo sa sedam nominacija, meÄ‘u kojima u kategoriji za najboljeg redatelja i najboljeg glavnog glumca. Od ameriÄkih filmova se za ovogodišnje nagrade Bafta još takmiÄe Master i film o lovu na Osamu bin Ladena Zero Dark Thirty, koji ima pet nominacija, kao i špageti vestern Quentina Tarantina Django Unchained.

Adaptacija ruskog romana Ana Karenjina ima šest nominacija, a Helen Mirren nominovana je za titulu najbolje glumice za ulogu supruge Alfreda Hitchcocka u filmu Hitchcock.

Kategorijom zvezda u usponu ove godine dominiraju žene - Juno Temple, Andrea Riseborough, Elizabeth Olsen i Alicia Vikander takmiÄe se za tu titulu sa glavnim glumcem Ang Leejeva 'Pijev život' Surajom Sharmom.

Ekranizacija Tolkienova romana Hobit zaradila je tek tri tehniÄke nominacije, a na popisu ovogodišnjih kandidata nema Oscarom nagraÄ‘ivanih britanskih redatelja Toma Hoopera i Sama Mendesa.

Pobednici će biti proglašeni na posebnoj sveÄanosti 10. februara u London Royal Operi.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....