•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Texas Chainsaw 3D (2013)

Teksaški masakr motornom testerom 3D donosi nam nastavak priče originalnog klasika Tobea Hupera iz 1974. godine. Seli Hardesti iskače kroz prozor dnevnog boravka Sojerovih i beži od sigurne smrti. Progoni ju poremećeni član porodice Sojer, ovisnik o metamfetaminu, koji je ludački napada i britvom seče po leđima. Selina sreća se menja kad uspe da istrči na put, a šleper s prikolicom slučajno pregazi pomahnitalog Sojera. Bežeći od «Kožnog lica», Seli jedva uspeva da izbegne smrtonosni napad motornom testerom uskačući u kamionet i uspeva da pobegne. U teksaškom gradiću Njut, već godinama se događa da se ljudima misteriozno gubi svaki trag. Seli je prva koja uspeva da pobegne i ispriča priču o poremećenoj porodici Sojer.

Nekoliko sati kasnije šerif Huper (Thom Barry) juri do kuće Sojerovih s upaljenom sirenom kako bi uhapsio «Kožno lice» i porodicu manijaka priveo pravdi. Smiren pristup uskoro donosi pozitivan ishod, jer Sojerovi odlučuju da se predaju. Ali, mir će vladati kratko vreme, pošto da se okupila masa sugrađana predvođena sinom lokalnog bogataša, Bartom Hartmanom (Paul Rae), zahtevajući južnjačku verziju pravde. Bart podstiče bes gomile, a kad ubace Molotovljev koktel u kuću, počinje pucnjava. Osvetnici slave gledajući kako plamen guta kuću Sojerovih i porodicu koja se nalazi unutra. Ubrzo ulaze da pretraže ugljenisane ostatke, a jedan iz gomile nalazi devojčicu i umiruću majku, koje su nekako preživele vatrenu stihiju. Dete plače zbog male opekotine na mestu gde joj je majčin privezak u obliku slova „S“ spalio grudi. On odlučuje da uzme dete i odnese ga supruzi koja je oduvek želela da ima decu.

SADAŠNJOST: Sada već odrasla Heder Miler (Alexandra Daddario) zaposlena je u mesari u lokalnom supermarketu, a za Noć veštica planira put u Nju Orleans s najboljom prijateljicom Niki (Tania Raymonde). Heder dolazi s posla, a Rajan (Trey Songz), dečko s kojim živi, za nju ima FedExom pristiglu pošiljku s neočekivanim vestima. Heder je nasledila imanje u teksaškom gradu Njutu od svoje biološke bake. Heder je mislila da su sve njene bake i dedovi pokojni, i uskoro shvata da je usvojena. Prijatelji organiziraju put u Nju Orleans uz usputno stajanje u Njutu, kako bi Heder primila svoje nasledstvo. Keni (Keram Malicki-Sanchez), Nikin dečko, vozi ih u kombiju i kasno u noći staje na benzinsku pumpu. Čim su krenuli, doslovno su se zabili u Derila (Shaun Sipos), šarmantnog autostopera s teškim južnjačkim naglaskom. Grupa mladih odlučuje da ga povezu do Teksasa. Voze celu noć kako bi se susreli s advokatom Sojerovih, Farnsvorthom (Richard Riehle), koji Heder predaje ključeve njenog novog doma i rukom pisano pismo njene bake Verne (Marilyn Burns).

Kad mladi spoznaju da je Heder nasledila kolosalno južnjačko imanje odlučuju da odlože ostatak puta i ostavljajući Derila da malo pospremi, upućuju se u grad da bi kupili namirnice. Kada ostane sam, Deril pokazuje pravo lice i krade sve vredno iz kuće. Uskoro nailazi na zabarikadirana vrata u podrumu i čini veliku grešku – otvara ih! Ulazi u prostoriju i otkriva vinski podrum s još jednim čudnim čeličnim vratima bez brave. Deril će skupo platiti svoj greh, jer izlazi «Kožno lice» i ubija ga čekićem.

Stigavši u Njut, Heder upoznaje zgodnog mladog policajca Karla (Scott Eastwood). Hemija među njima je očigledna, ali susret je kratak, budući da Bart Hartman, sada gradonačelnik, upoznaje Heder i šokiran je što je jedan član porodice Sojer živ. Po povratku u Hederin novi dom, momci i devojke odmah uviđaju da ih je Deril pokrao, ali su nesvesni da je iz podruma oslobodio monstruma. Heder luta novim domom i nalazi porodične fotografije. Primećuje fotografiju na kojoj sve žene nose ogrlice s priveskom u obliku slova „S“. Dodiruje ožiljak istog oblika, koji ima na grudima… i shvata da tu pripada…

Keni priprema večeru i nailazi na skrovita vrata koja vode u spremište i prvi otkriva šta je zadesilo Derila. Na žalost to će ga otkriće koštati slobode. U međuvremenu Niki je namamila Rajana u štalu s ciljem da se spetlja s dečkom najbolje prijateljice. Heder za to vreme luta kućom i ulazi u bakinu spavaću sobu. Šokirana otkriva da je Vernino telo iskopano iz groba i sedi u stolici. Uplašena istrčava tražeći pomoć i upada u kuhinju gde otkriva «Kožno lice» kako priprema obrok od ljudskog mesa! On ugrabi Heder i odvodi ju u svoj brlog. Nakon nekog vremena Heder dolazi svesti i ugleda Derilovo raskomadano telo na stolu. Prestrašena gleda kako «Kožno lice» veša Kenija na kuku za meso. Koristi priliku za beg i trči iz kuće, ali jedino mesto na kome nalazi skrovište je Vernin otvoreni mrtvački sanduk. Zvuk motorne testere izvlači Niki i Rajana iz štale. Oni privlače pažnju «Kožnog lica» i slučajno spašavaju Heder. Njih dvoje beže, ali drvena vrata štale nisu zaštita od motorne testere. Situacija je beznadežna, ali Heder kombijem probija vrata štale i spašava prijatelje. Daju se u paničan beg, ali nalaze se zarobljeni iza velikih ulaznih vrata imanja.

«Kožno lice» ih sustiže i napada vozilo, seče im gumu i vozilo se prevrće. Devojke, sada zarobljene u kombiju, shvataju da je Rajan poginuo.

«Kožno lice» neumorno ubada motornom testerom kroz prozore vozila, nastojeći da dokrajči svoj plen. Hrabra Heder beži odvlačeći pomahnitalog manijaka od ranjene Niki. Progoneći je, «Kožno lice» nailazi na lokalnu karnevalsku povorku, ali njemu gomila ljudi ne smeta , već nastavlja da da lovi Heder. Uskoro dolaze do kraja parka, i ona nema gde da pobegne, ali spašava je policajac Karl koji u poslednjem trenutku otera «Kožno lice».


U policijskoj stanici šerif Huper ispituje Heder i ubrzo shvata da je «Kožno lice» još uvek živ. I dalje su prisutne tenzije između šerifa Hupera i gradonačelnika Hartmana oko paljevine doma Sojerovih, iako je protkelo mnogo godina. Šerif Huper je odlučan da ne dozvoli da opet zavlada bezakonje. Igra moći se nastavlja, a Bart nalaže policajcu Marvinu (James MacDonald) da istraži prevrtanje kombija i prati tragove krvi do Verninog imanja. Marvin oprezno ulazi sve dublje u skroviše «Kožnog lica», ali ne može da pobegne od ruke manijaka. U međuvremenu, Heder nalazi stari policijski dosije o svojoj porodici i otkriva istinu o njihovoj strašnoj sudbini, koju su Bart Hartman i ostali sugrađani zataškali pre mnogo godina. Beži i poziva jedinu osobu kojoj veruje – Verninog advokata Farnsvortha. U lokalnom baru Farnsvorth devojci otkriva detalje o njenoj porodici. U policijskoj stanici Bart i Huper se i dalje svađaju. Bart je opsednut činjenicom da je Heder živa i uveren je da ona mora da umre. Uskoro joj ulazi u trag i nalazi ju u lokalnom baru. Farnsvorth daje sve od sebe kako bi odbranio Heder i daje joj vremena za beg, ali Bart ne odustaje. Bežeći, Heder zaustavlja policajca Karla. Tokom vožnje, ostaje šokirana otkrivši činjenicu da je Bart Hartman njegov otac.

Sledeći očeva uputstva, Karl odvodi Heder u napuštenu klanicu. Dok skriva Marvinovo vozilo, «Kožno lice» na policijskom radiju čuje da Heder dovode u klanicu. Farnsvorth, zabrinut za Hederinu sigurnost u pomoć poziva šerifa Hupera. Huper pomoću GPS-a otkriva Karlovu lokaciju i juri prema klanici, gde se pridružuje Heder, Bartu i «Kožnom licu» u borbi kojom će biti okončan decenijama star sukob.

Žanr:horor, misterija, triler
Godina:2013
Reziser:John Luessenhop
Scenario:Adam Marcus, Debra Sullivan
Uloge:Alexandra Daddario, Tania Raymonde, Scott Eastwood
Uzrast:R
Studio:Lionsgate
Zemlja:United States
Website:www.facebook.com/TexasChainsaw3D
Jezik:Engleski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu