•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Alice Doesn't Live Here Anymore (1974)

Alice više ne stanuje ovde (eng. Alice Doesn't Live Here Anymore) je film Martina Scorsesea iz 1974. s Ellen Burstyn u ulozi udovice koja se sa svojim malim sinom seli u Tucson, Arizona kako bi započela novi život i počinje da radi tamo kao konobarica. U ostalim ulogama su nastupili Alfred Lutter, Billy Green Bush, Harvey Keitel, Diane Ladd, Vic Tayback, Valerie Curtin, Kris Kristofferson i Jodie Foster.


Nakon što Alice Hyatt iznenada ostane udovica, odlučuje da otputuje u Monterey, Kaliforniju, sa svojim 11-godišnjim sinom Tommyjem kako bi nastavila pevačku karijeru. U Phoenixu, Arizona, dobija posao pevačice u piano baru i započinje vezu s Benom, za koga se ispostavlja da je oženjen i da je nasilnik. U Tucsonu ona privremeno odustaje od pevačke karijere i postaje konobarica. Upoznaje farmera, Davida, i počinje razmišljati o tome da se skrasi...

U filmu je nastupila i glumica Laura Dem, kći Diane Ladd.

Ellen Burstyn osvojila je Oscar za najbolju glavnu glumicu, dok je film još bio nominovan za najbolju sporednu glumicu (Diane Ladd) i najbolji originalni scenario. Osvojio je i BAFTA-u za najbolji film.

Film je poslužio kao osnova za televizijsku seriju Alice. Jedini originalni član glumačke postave koji je nastupio u njoj bio je Vic Tayback, koji je reprizirao ulogu Mela. Diane Ladd takođe se kasnije pridružila seriji, ali u ulozi koja se razlikovala od one originalne. Alfred Lutter je reprizirao ulogu Tommyja, ali je nakon toga zamenjen drugim dečijim glumcem, Philipom McKeonom.

Žanr:drama, romansa
Godina:1974
Reziser:Martin Scorsese
Scenario:Robert Getchell
Uloge:Ellen Burstyn, Kris Kristofferson, Mia Bendixsen
Uzrast:PG
Award:Osvojen oskar
Studio: Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:112 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...