•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

When Trumpets Fade (1998)

Kad trube utihnu (eng. When Trumpets Fade) je ratni film američkog režisera Johna Irvina iz 1998. godine.

Prikazuje završnu fazu Drugog svetskog rata; radnja je smeštena u Hürtgenwald, na nemačko-belgijskoj granici, gde su američka vojska i Wehrmacht od septembra 1944. do februara 1945. vodili niz krvavih bitaka koje su rezultirale desetinama hiljada mrtvih i Pirovom pobedom Amerikanaca.

Antijunak filma je redov Manning koji se u borbi drži po strani i jedini mu je cilj da preživi; to mu donese prezir od strane suboraca, ali ga i održava u životu. Kada nakon neuspešnog napada ostane jedini preživeli iz svojeg odreda, biva protiv svoje volje promaknut u čin vodnika kojim dobiva odgovornost za živote neiskusnih i zbunjenih regruta. Manning nevoljno izvršava sve opasnije naredbe i nada se da će ga prebaciti na Sekciju 8, tj. otpustiti kao mentalno nesposobnog za borbu.

Film je napravljen u televizijskoj produkciji HBO-a s relativno niskim budžetom, ali je dobio uglavnom pozitivne kritke. Hvaljen je realistični prikaz brutalnosti rata bez patetike i političkih poruka, i psihološka karakterizacija likova koji nemaju junačkih odlika kao u brojnim drugim filmovima slične tematike. Neki kritičari su ga čak smatrali boljim od popularnog Spašavanja vojnika Ryana koji je dovršen nedugo nakon Irvinovog filma.

Žanr:drama, ratni
Godina:1998
Reziser: John Irvin
Scenario:W.W. Vought
Uloge:Ron Eldard, Zak Orth, Frank Whaley
Uzrast:R
Award:2 osvojene
Studio: Citadel Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:95 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...