•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

David Ayer

Dejvid Ajer (eng. David Ayer), rođen 18. januara 1968. godine, je američki scenarista, producent i režiser.

Cenjeni scenarista i reditelj Dejvid Ajer je kao tinejdžer živeo na opasnim ulicama Los Anđelesa, što je oblikovalo njegovu umetničku viziju, a iskustveno znanje i ljubav prema tom gradu vidljivi su i u njegovim filmovima. Sa 18 godina je pristupio američkoj mornarici i služio na nuklearnoj podmornici u periodu Hladnog rata. Nakon časnog otpusta, počeo je da piše. Bio je pisac i koproducent filma „Training Day“ koji je postao hit i doneo Denzelu Vošingtonu Oskara za najboljeg glumca.

Jedan je od pisaca podmorničkog trilera „U-571“ s Metjuom Mekonahijem, Bilom Pakstonom i Harvijem Kajtelom, kao i „The Fast And The Furious“ s Polom Vokerom i Vinom Dizelom, „SWAT“, sa Samjuelom Džeksonom i Kolinom Farelom i „Dark Blue“ s Kurtom Raselom. Debitovao je kao reditelj sa originalnim scenarijem u „Harsh Times“ s Kristijanom Bejlom i Fredijem Rodrigezom iz 2006.godine.

Sada radi na predprodukciji „Ten“ (tj. Breach), trilera s Arnoldom Švarcenegerom za „Open Road Films“, koji očekujemo 2013. godine. Živi u Los Anđelesu sa suprugom i decom.


Filmografija - režiser:
2014/II Ten (post-production)
2012 End of Watch
2008 Street Kings
2005 Harsh Times

Filmografija - scenarista:
2012 End of Watch (written by)
2005 Harsh Times (written by)
2003 S.W.A.T. (screenplay)
2002 Dark Blue (screenplay)
2001 Training Day (written by)
2001 The Fast and the Furious (screenplay)
2000 U-571 (screenplay)

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu