•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Green Slime (1968)

The Green Slime (Ganmā daisan gō: uchū daisakusen) je japansko američki naučno-fantastični film iz 1968, tj. 1969. godine(naime japanska verzija filma je izdata 1968, dok je američka izdata godinu dana kasnije, tj. 1969.). Film koji je režirao Kinji Fukasaku je takođe poznat i pod nazivom Gamma 3: Cosmic War. Ko-producenti filma su Metro-Goldwyn Mayer i kompanija Toei.

Grupa astronauta je poslata kako bi sprečila veliki asteroid da se sudari sa Zemljom. Oni se s tom namerom spuštaju na asteroid i postavljaju eksploziv, koji potom i aktiviraju. Potom se vraćaju na dogovoreno mesto, tj. svemirsku stanicu zvanu Gamma 3, koja se nalazi u orbiti oko Zemlje. Nažalost, jedan od naučnika koji je bio član te ekspedicije, nesvesno je na svojim leđima doneo luminoznu zelenu stvar, koja brzo može mutirati u jednooko čudovište s pipcima, koje ima sposobnost ispaljivanja smrtonosnih električnih munja. Posada Gamme 3 koristi svoja laserska oružja kako bi se obranila od vanzemaljaca, tek da bi potom otkrila kako se čudovišta hrane laserskom energijom, koja im omogućava da se brzo razmnožavaju. I dok stvorenja preplavljuju svemirsku stanicu, posada se nastavlja boriti protiv brojčano daleko nadmoćnog neprijatelja...

The Green Slime je film japansko-američke ko-produkcije (ko-producenti su Metro-Goldwyn-Mayer i kompanija Toei). Film je sniman u Japanu 1968. godine. U filmu su većinom glumili glumci iz B-razrednih filmova kao što su Robert Horton, Richard Jaeckel i Luciana Paluzzi a uz koje su još glumili i američki vojnici iz američke baze u Tokiju (i to sporedne muške uloge), i američke manekenke na privremenom radu u Japanu (glumile su sporedne ženske uloge). Komunikacija između japanske filmske ekipe i američkih glumaca se pokazala problematičnom, kao i jeftini filmski setovi, specijalni efekti i naslovna stvorenja (naime stvorenja s postera se sasvim jasno raspoznaju kao ljudi u gumenim kostimima).

Žanr:drama, horor, naučna fantastika
Godina:1968
Reziser:Kinji Fukasaku
Scenario: Bill Finger
Uloge: Robert Horton, Luciana Paluzzi, Richard Jaeckel
Uzrast:G
Studio: Lun Film
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....