•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Kevin-om Bacon-om?

Kevin Bacon je američki pozorišni i filmski glumac, rođen je u Filadelfiji 8. jula 1958. godine.

Rođen je kao najmlađi od šestero dece u vrlo bliskoj porodici. Uloga u filmu Footloose 1984. godine donela mu je status tinejdžerske zvezde i označila početak uspešne filmske, ali i muzičarske karijere.

Kao trinaestogodišnjak je znao da će postati glumac, a kao sedamnaestogodišnjak odlazi u New York gde pohađa časove glume. Nikada (pa ni danas) nije pripadao 'Hollywoodskoj A listi', i premda su mu uloge bile zapažene, nisu osigurale znatan finansijski dobitak.

Debitovao je na Broadwayu 1983. u predstavi 'Slab Boys', gde je glumio sa tada nepoznatim Sean Pennom i Val Kilmerom. Nakon Brodwaya glumi u sapunici 'Guiding Light'. 1978. debituje u filmu 'Animal House' koji mu ne donosi željenu slavu pa nastupa samo u manjim pozorišnim ulogama.

Tokom 1980-ih glumi u nizu finansijski neuspešnih filmova. Na snimanju filma 'Lemon Sky' (1987.) upoznaje svoju suprugu Kyru Sedgwick s kojom danas ima sina Travisa i kćer Sosie. Tokom 1990-ih niže sve zapaženije uloge ('JFK', 'A Few Good Men' , 'Apollo 13' , 'The River Wild'), i postaje sve prepoznatljiviji filmskoj publici. Tek mu film 'Hollow Man' (2000.) donosi znatnu finansijsku dobit.

Zadnjih godina ga možemo videti na televiziji u mnogim serijama, a ređe u bioskopima jer nije ni imao neke posebno zapažene uloge.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...