•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Raising Arizona (1987)

Arizona Junior (eng. Raising Arizona) je komedija braće Coen iz 1987. s Nicolasom Cageom, Holly Hunter, Williamom Forsytheom, Johnom Goodmanom, Frances McDormand i Randallom 'Texom' Cobbom. Iako nije postigao značajniji komercijalni uspeh u vreme objavljivanja, film je postao kultni klasik. Tipični izdanak braće Coen, film nabijen simbolizmom, vizualnim skečevima, jodlajućom folk muzikom, nekonvencionalnim likovima, šarenilom, patosom i svojstvenim dijalozima. Američki filmski institut uvrstio ga je na 31. mesto najsmešnijih filmova svih vremena.

Sitni kriminalac iz Arizone "H.I." McDunnough (poznat kao "Hi") i policajka Edwina (poznata kao "Ed") upoznaju se nakon fotografisanja u policijskoj stanici povratnika Hi-ja tokom njegovih mnogih poseta njenoj stanici. Nakon što je ostavi verenik, Ed se zaljubi u Hi-ja. Ubrzo usledi venčanje, a Hi obećava da će se promeniti.

Useljavaju se u mobilnu kućicu, a Hi se zapošljava u mehaničarskoj radionici. Nakon nekoliko pokušaja da dobiju dete, Ed otkriva da je neplodna. Par ne može usvojiti dete zbog Hi-jeve kriminalne prošlosti. Saznaju kako je lokalni tajkun Nathan Arizona dobio petorke; Hi i Ed odlučuju oteti jedno od petero djžece. Nakon gotovo katastrofalnog starta, Hi uspeva oteti Nathana Juniora (ili to on barem misli, što ostaje nejasno).

Hi i Ed vraćaju se kući gde ih ubrzo posećuju njegovi zatvorski drugovi, Gale Snoat i njegov brat Evelle, koji su se tek izvukli iz zatvora prokopavši tunel. Pod uticajem dvojice braće, preti opasnost da će se Hi vratiti starim navikama, što ga počinje uveravati kako on i Ed nisu jedno za drugo...

Film je zaradio 22,847,564 dolara u Americi i 6,332,716 dolara van SAD-a.

Žanr:komedija
Godina:1987
Reziser: Joel Coen
Scenario: Ethan Coen, Joel Coen
Uloge:Nicolas Cage, Holly Hunter, Trey Wilson
Uzrast:PG-13
Award:1 osvojena
Studio: Circle Films
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:94 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...