•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Šta bi sa Forest-om Whitaker-om?

Forest Whitaker je poznati umetnik i humanista. Osnivač je PeaceEarth zadužbine, a učestvovao je i u osnivanju i služio kao predsednik udruženja International Institute for Peace i bio UNESCO ambasador dobre volje. Viteker je vrlo talentovan glumac i jedan od najsvestranijih umetnika u Holivudu. 2007. godine dobio je Oskara za najboljeg glavnog glumca za svoju ulogu ugandskog diktatora Idi Amina u filmu The Last King of Scotland. Takođe je dobitnik nagrada BAFTA, SAG i Zlatnog globusa za najboljeg glumca. Osim toga, dobio je nagradu filmskog festivala u Kanu za najboljeg glumca za ulogu u filmu Bird.

Forest Viteker se posvetio humanitarnom radu i producirao nagrađivani dokumentarac Kassim the Dream o ugandskom dečaku-vojniku, koji je postao svetski bokserski prvak, kao i Rising From Ashes, o preživelima iz ruandskog genocida, koji su se zatim takmičili na Olimpijskim igrama, Serving Life o zatvorenicima Angola zatvora u Luizijani, i Brick City koji istražuje život u Njuarku, u Nju Džersiju, bio je nominovan za nagradu Emmy i dobio nagradu Peabody. 2007. godine je dobio nagradu Cinema for Peace, a 2001. Humanitas nagradu. 2008. godine je bio član Urban Policy Committee, a trenutno je član President's Committee on the Arts and the Humanities (PCAH).

Poslednjih godina je često bio prisutan u tv serijama i uglavnom filmovima B produkcije.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila