•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dark Water (Honogurai mizu no soko kara) (2002)

Nakatina saradnja sa scenaristom Kojiem Suzukijem (azijska verzija Stephena Kinga) na filmu Ringu, nastavljena je i jezivim hororom Dark Water.

Yoshimi (Hitomi Kuroki) je odnedavno razvedena i pokušava da održi karijeru i da se stara o šestogodišnjoj ćerki Ikuko (Rio Kannu). Preseljava se u novi stan i stvari počinju da se odvijaju u pravcu jezivog. Stan se 'ponaša' kao živi stvor i počinje da proganja svoje stanare. Jezivi zvuci, duhovi i gomila neobjašnjivih događaja uz Ikuko koja stalno nestaje izluđuju Yoshimi. Ona shvata da je mračna tajna povezana sa rezervoarima za vodu na vrhu zgrade...

Iako nema inovativnost filma Ringu, Dark Water je odličan film koji ima psihološku šokantnost gotovo kao Repulsion Romana Polanskog. Jasno je zbog čega su ljubitelji žanra 'odlepili' jer Nakatin film je pravi horor i potpuno superioran u odnosu na trenutnu hollywoodsku produkciju. Pogledajte neverovatnu sposobnost režisera da svakodnevne, banalne i rutinske stvari pretvori u uzbudljive i napete scene koje se urezuju u pamćenje. Jedino finale i neočekivani epilog pomalo kvare utiske.

Dark Water je dokaz da će trend istočnjačkih horora opstati i da Japan ima vodeću ulogu u žanru. Normalno, Holivud nije propustio priliku da par godina od izlaska originala napravi i svoju verziju.

Žanr:drama, horor, misterija
Godina:2002
Reziser:Hideo Nakata
Scenario: Kôji Suzuki
Uloge: Hitomi Kuroki, Rio Kanno, Mirei Oguchi
Uzrast:PG-13
Award:6 osvojenih
Studio:Honogurai mizu no Soko kara Seisaku Iinkai
Zemlja:Japan
Jezik:Japanski
Trajanje:101 minut
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu