•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Man Who Knew Too Much (1934)

Čovek koji je previše znao (engl. "The Man Who Knew Too Much") je britanski triler iz 1934. koji je režirao Alfred Hitchcock. Glavne uloge tumače Leslie Banks, Edna Best i Peter Lorre.

Hitchcock je 1956. lično režirao istoimeni rimejk u kome glumi James Stewart. Bio je to jedini filmski rimejk koji je ikada snimio. Iako se radnja u oba filma odvija oko roditelja koji nakon otmice deteta upadnu usred planiranog atentata, dva filma se ipak razlikuju po sitnim detaljima i rešenjima.

St. Moritz, Švajcarska. Bračni par Bob i Jill Lawrence provode zimske praznike zajedno sa kćeri Betty. Jill čak učestvuje u takmičenju gađanja glinenih golubova i tokom večere pleše sa nekim drugim muškarcem. Kada neki stranac biva upucan usred plesne dvorane, ispostavi se da se radilo o tajnom agentu koji, pre svoje smrti, zamoli Boba da u njegovoj hotelskoj sobi uzme tajnu poruku koja je od suštinske važnosti za britansku tajnu službu. Bob pronađe poruku, ali kada otkrije da je njegova kći oteta i da će joj se nešto dogoditi ako ikome otkrije sadržaj poruke, odluči sve da prećuti.

Nazad u Britaniji, Bob i Jill sa nestrpljenjem iščekuju bilo kakve vesti o njihovoj kćeri. Kada dobiju telefonski poziv od otmičara, britanski tajni agent im otkrije lokaciju sa koje je stigao poziv. Bob i njegov prijatelj Clive slede tragove i otkrivaju da se kriminalac Abbott i njegova banda skrivaju u nekoj crkvi i planiraju atentat na ambasadora neke zemlje tokom koncerta u Royal Albert Hallu...

Ovaj triler iz 1934. bio je prvi međunarodni uspeh Alfreda Hitchcocka, iako mu se nije svideo u tolikoj meri da ga je prepravio 1956. Njegov nagon za perfekcionizmom nije bio pogrešan: iako je ovaj film brz i dosledno pametan, ima više mana od bilo kog drugog Hitchcockovog filma iz tog razdoblja, ne uspevajući da pronađe tematsku vezu sa svojom maštovitom mizanscenom.

Žanr:krimi, misterija, triler
Godina:1934
Reziser:Alfred Hitchcock
Scenario: Charles Bennett
Uloge: Leslie Banks, Edna Best, Peter Lorre
Uzrast:NR
Award:2 osvojene
Studio:Gaumont British Picture Corporation
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:75 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...