•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Premijere na FEST-u

Distributerska kuća Cinefest na ovogodišnjem FEST-u predstaviće sedam filmskih ostvarenja nekih od najpoznatijih svetskih filmskih stvaralaca kao što su Stiven Soderberg, Gas Van Sant, Vudi Alen, Suzan Bir, Brajan de Palma, Rodžer Mičel, Tomas Vinterberg.

Hajd park na Hadsonu (Hyde Park on Hudson)

Premijera: FEST 2013.

Početak bioskopske distribucije: 21. mart

Režija: Roger Michell

Scenario: Richard Nelson

Uloge: Bill Murray, Laura Linney, Olivia Colman, Samuel West, Elizabeth Marvel, Elizabeth Wilson, Eleanor Bron, Olivia Williams

Žanr: biografska drama, komedija

Trajanje: 95 min.

U junu 1939, predsednik Frenklin Delano Ruzvelt (Bill Muray) i njegova supruga Eleonora (Olivia Williams) ugostiće kralja Džordža VI (Samuel West) i kraljicu Elizabetu (Olivia Colman) preko vikenda na imanju u Hajd Parku pored Njujorka. Ovo je bila prva poseta kraljevske porodice Americi. Britanija se suočava sa već izvesnim ratom sa Nemačkom i očajnički joj je potrebna Ruzveltova pomoć. Istovremeno, predsednik se zbližava sa svojom dalekom rođakom, Dejzi (Laura Linney). Film otkriva događaje koji će uslediti kada se njihova veza otkrije, baš u vreme posete kraljevskog para.

Ova biografska komedija-drama zasnovana je na dnevnicima Ruzveltove rođake, Margaret Sakli, koji su pronađeni posle njene smrti i otkrivaju ovu ljubavnu aferu i intimne detalje o predsedniku Ruzveltu.

Ljubav je sve (Love Is All You Need / Den skaldede frisør)

Premijera: FEST 2013.

Početak bioskopske distribucije: 18. april

Režija: Susanne Bier

Scenario: Susanne Bier

Uloge: Pierce Brosnan, Trine Dyrholm, Paprika Steen

Žanr: romantična komedija

Romantična komedija smeštena u Sorento, Italija. Ovo je priča o ljudima koji traže ljubav, priča o strasti i sreći, o ljubomori i usamljenosti, a pre svega, priča o hrabrosti da se promeni život, čak i kada se pomisli da je prekasno.

Dobitnica Oskara, Suzan Bir predstavlja romantičnu komediju Love Is All You Need sa Pirsom Brosnanom i Trinom Durholm u glavnim ulogama. Filip je Englez koji živi u Danskoj, sredovečni udovac i otuđeni otac. Ida je frizerka koja se oporavlja od hemoterapije i saznaje da je muž ostavlja zbog duplo mlađe žene. Njihove sudbine će se ukrstiti kada krenu u Italiju na venčanje njegovog sina, Patrika i njene ćerke, Astrid. Sa toplinom, ljubavlju i poverenjem, Suzan Bir gradi ovaj koktel ljubavi, gubitka, apsurda i humora kroz priču koja će samo najtvrđa srca ostaviti netaknutim.

Vreli Majk (Magic Mike)

Premijera: FEST 2013.

Početak bioskopske distribucije: 28. mart

Režija: Steven Soderbergh

Scenario: Reid Carolin

Uloge: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matthew McConaughey, Cody Horn, Olivia Munn, Matt Bomer, Riley Keough, Joe Mangianello, Kevin Nash, Adam Rodriguez, Gabriel Iglesias

Žanr: komedija

Trajanje: 110 min.

Urnebesna komedija u režiji Stivena Soderberga, sa Čeningom Tejtumom, Aleksom Petiferom i Metjuom Mekonahijem u glavnim ulogama. Striper veteran Magični Majk (Tejtum) uzima pod svoje novajliju (Petifer) i uči ga tajnama zanata, dok istovremeno za sebe pokušava da stvori život van striptiza. Obojica rade u klubu bivšeg stripera Dalasa (Mekonahi), a stvari se komplikuju kada se u njihov život uplete novajlijina sestra. Film je inspirisan životnom pričom Čeninga Tejtuma koji se kao 19-godišnjak bavio striptizom kako bi zaradio dodatni novac.

Stast (Passion)

Premijera: FEST 2013.

Režija: Brian De Palma

Scenario: Brian De Palma

Uloge: Rachel McAdams, Noomi Rapace, Karoline Herfurth, Paul Anderson

Žanr: triler

Trajanje: 100 min.

Kancelarije istaknute multinacionalne kompanije postaju poprište priče o borbi za vlast između dve savremene žene. Izabela gaji neograničeno divljenje prema svom nadređenom – Kristini, ženi dobro istreniranoj ka putevima moći. Kristina uživa u tome i uvek je korak ispred u igri zavođenja, manipulacije, dominacije i potčinjenosti. Igra ide dalje, nema povratka.

Obećana zemlja (Promised Land)

Premijera: FEST 2013.

Početak bioskopske distribucije: 4. april

Režija: Gus Van Sant

Scenario: John Krasinski, Matt Damon, Dave Eggers (story)

Uloge: Matt Damon, John Krasinski, Frances McDormand, Rosemarie DeWitt, Scoot McNairy, Titus Welliver, Hal Holbrook

Žanr: drama

“Obećana zemlja” je savremena drama u režiji Gasa Van Santa (Good Will Hunting, Milk). Met Dejmon tumači ulogu Stiva Batlera, vrhunskog korporativnog prodavca koji sa svojom saradnicom Sju (Frances McDormand) odlazi u jedan gradić, inače, ključno mesto u planovima za ekspanziju njihove kompanije. U tom mestu, teško pogođenom ekonomskom krizom poslednjih godina, dva autsajdera smatraju da će građani rado prihvatiti ponudu njihove kompanije davanjem prava na imanja, kao i preko potrebnim olakšicama. Ono što je izgledalo kao lak posao, postaje komplikovano kada prigovor uloži ugledni učitelj uz podršku lokalnog pokreta.

“Obećana zemlja” istražuje Ameriku na raskrsnici velikog biznisa i snage malih zajednica.

Lov (The Hunt)

Premijera: FEST 2013.

Režija: Thomas Vinterberg

Scenario: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm

Uloge: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp, Lasse Fogelstrøm, Susse Wold, Anne Louise Hassing

Žanr: drama

Trajanje: 115 min.

“Lov” je uznemiravajuća priča o tome kako laž postaje istina kada ogovaranje, sumnja i zloba procvetaju i zaprete da unište život nevinom čoveku. Mads Mikelsen igra Lukasa, bivšeg učitelja koji je bio prinuđen da prevaziđe težak razvod i gubitak posla. U momentu kada mu život napokon kreće u dobrom pravcu, jedna neiskrena opaska baciće malu zajednicu u stanje kolektivne histerije. Laž se širi i Lukas je primoran da povede usamljeničku bitku za svoj život i dostojanstvo.

Rimu, s ljubavlju (To Rome With Love)

Premijera: FEST 2013.

Početak bioskopske distribucije: 7. mart

Režija: Woody Allen

Scenario: Woody Allen

Uloge: Alec Baldwin, Roberto Benigni, Penelope Cruz, Jesse Eisenberg, Greta Gerwig, Ellen Page

Žanr: komedija

Trajanje: 112 min.

Od reditelja i scenariste, Vudija Alena, stiže kaleidoskopska komedija “Rimu, s ljubavlju” smeštena u jednom od najlepših gradova na svetu – Rimu. Upoznajemo američkog arhitektu koji oživljava svoju mladost, običnog italijanskog radnika iz srednje klase koji će iznenada postati slavna ličnost, mladi bračni par iz provincije koji će neočekivano biti uvučen u romantične avanture i američkog reditelja opera koji slučajno otkriva neverovatan muzički talenat u ocu verenika svoje ćerke. Neočekivani susreti zauvek će im promeniti živote.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...