•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Good Day to Die Hard (2013)

Brus Vilis je ponovo u kultnoj ulozi Džona Meklejna – „pravog“ heroja sa umećem i stavom da uvek ostane jedini preživeli. Ovog puta, policajac koji ne uzima taoce nalazi se na pogrešnom mestu, nakon što dođe u Moskvu da pomogne otuđenom sinu Džeku. Dok rusko podzemlje vršlja i priprema rat, dva Meklejna otkrivaju da ih kombinacija njihovih potpuno suprotnih metoda čini nezaustavljivim herojima.

„Dobar dan da se umre muški“ je peti nastavak kultnog serijala koji je započeo filmom „Umri muški“ 1988. godine. U ulozi nacionalnog heroja Džona Meklejna ponovo je Brus Vilis, a ulogu Meklejnovog sina igra mladi australijski glumac Džaj Kortni. Kortni je dosadašnje iskustvo stekao uglavnom igrajući u TV serijama, među kojima je i „Spartak“.

Meklejn ovoga puta kreće u u Rusiju kako bi pomogao svome sinu o kome jedino zna da je u nevolji. U Rusiji situacija nikako nije „jipikajej“ - tamo vršljaju opasni teroristi, a Džon Meklejn ne ume da ne upadne u probleme.

Reditelj filma je reditelj irskog porekla, Džon Mur, koji ima dugogodišnju saradnju sa studijom „20th Century Fox“. Mur je poznat je po filmovima „Iza neprijateljskih linija“, „Feniksov let“, „Predskazanje“, kao i „Maks Pejn“ iz 2008. godine.

Brus Vilis reprizira svoju poznatu ulogu detektiva Džona Meklejna u „Dobar dan da se umre muški“. Ova priča je postavljena u pozadini smrtonosne korupcije i političke krvne osvete u Rusiji. Meklejn stiže u Moskvu da bi pronašao svog otuđenog sina, Džeka (Džej Kortni) i zapanjen je činjenicom da on radi na tajnom zadatku u cilju da se zaštiti vladin zaposlenik, Komarov. Rizikujući sopstveni život, dvojica Meklejnovih su prisiljeni da prevaziđu lične probleme da bi spasili Komarova i osujete kriminal na najopustošenijem mestu na svetu – Černobilu.

Meklejn je, kako se samo prozvao – „tajni agent 007 Plejnfilda“. Međutim, dalek je put od Plejnfilda do Moskve, a Džonu i njegovom sinu, Džeku, sledi porodično okupljanje koje neće nikada zaboraviti.

Prošlo je 25 godina otkako se „Umri muški“ prvi put pojavio u biskopima, lansirajući novog biskopskog heroja, Džona Meklejna, i menjajući paradigmu akcionih filmova. Meklejn je lik koji je lako prepoznatljiv i nadasve human, običan čovek, koji je primoran usled vanrednih okolnosti da preuzme na sebe teške zadatke. To je ono što ga čini drugačijim od heroja iz stripova, kao i ostalih akcionih heroja, a što ga čini jednim od najuticajnijih likova u filmskoj istoriji.

Vilis je Mekejn, i on je rado prihvatio mogućnost da ponovo zaigra voljeni lik koji se kao i po običaju nalazi na pogrešnom mestu u pravo vreme.

Da li nevolja sama pronalazi Mekejna ili je on sam traži?

Žanr:akcija, krimi, triler
Godina:2013
Reziser:John Moore
Scenario:Skip Woods, Roderick Thorp
Uloge:Bruce Willis, Jai Courtney, Sebastian Koch
Uzrast:R
Studio:Dune Entertainment
Zemlja:United States
Website:www.diehardmovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo