•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ana Karenjina - epska ljubavna priča ispričana iz novog ugla

Rečenica kojom počinje slavni Tolstojev roman "Sve srećne porodice nalik su jedna na drugu, svaka nesrećna porodica nesrećna je na svoj način" poslužila je kao inspiracija reditelju Joeu Wrightu za novu ekranizaciju "Ane Karenjine". Uz Wrighta, provereni tim sa seta filma dobitnika nagrade BAFTA (2006.) "Gordost i predrasude", glumica Keira Knightley, producenti Tim Bevan, Eric Fellner i Paul Webster, kostimograf Jacqueline Durran, scenograf Sarah Greenwood i za muziku zadužen Dario Marianelli još jednom su se upustili u akciju i ponovno su u trci za nagradu. Adaptacija romana "Ana Karenjina" zaradila je nominacije za Oscara za fotografiju (Seamus McGarvey), kostimografiju i muziku.

Gospodina Karenjinu glumio je Jude Law koji je već dvaput nominovan za oskara, a uloga zavodnika Vronskog, inače predviđena za glumca Roberta Pattinsona, pripala je 22-godišnjem Aaronu Taylor-Johnsonu.

Film donosi teatralnost života u vreme carske Rusije 1874. godine i svevremensku, epsku ljubavnu priču ispričanu iz novog ugla u kojoj prelepa Ana ima sve za čime njeni savremenici žude, a opsednuta čarima Vronskoga, poput munje okreće se drugačijem načinu života, voljenja i postojanja, što dovodi do tragičnih posledica koje dramatično menjaju njen život.

“Kad sam nedavno ponovo pročitala roman, shvatila sam koliko je veliki i koliko mračniji i da postavlja veliko pitanje da li je Ana heroina ili antiheroina. Mislim da ni Tolstoj nije imao odgovor na to pitanje” – rekla je Keira koja u filmu glumi fatalnu Anu Karenjinu. Snimanje je počelo na proleće 2011. godine, trajalo je 12 nedelja na 100 različitih setova u Rusiji i Velikoj Britaniji.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...