•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The ABCs Of Death (2012)

Nova u nizu nikad popularnijih horor-antologija okuplja reditelje iz 15 zemalja sveta te svakom daje po jedno slovo abecede za inspiraciju kratkog filma na zadanu temu smrti.

Kako je i bilo za oÄekivati, u toj lavini kratkih priÄa ima svega, malo horora, malo komedija, puno horor-komedija – dosta ih je, nažalost, amatersko, nedoreÄeno i ne preterano zanimljivo, ali postoje biseri koji su vredni spomena i gledanja. Naravno, prva stvar koja će vam privući pažnju su ‘imena’, poznate njuške kao što je, recimo, J-trojac Noboru Iguchi, Yûdai Yamaguchi i Yoshihiro Nishimura, a koji nastavljaju s poznatom tradicijom destrukcije horora u nansensu humoru – ‘F is for Fart’ je tipiÄno japanski skatološki guro urnebes, ‘J is for Jidai-geki’ unosi apsurd u seppuku, a ‘Z is for Zetsumetsu’ je još jedna suluda satira o mutantima, na tragu ‘Tokyo Gore Police’ pomešanim s ‘Dr. Strangelove’. Uverljivo ‘najrazigranija’ tri filma.

Zapadnjaci vrludaju izmeÄ‘u mraÄnog, ozbiljnog i šale, a u društvu se našao i SrÄ‘an Spasojević (‘Srpski film‘), koji nas s ‘R is for Removed’ vodi u bolniÄku grotesku i dokazuje da se može nositi s konkurencijom iz ‘belog sveta’. Jedan od najboljih radova uleteo je preko takmiÄenja: ‘T is for Toilet’ anonimnog Britanca Leeja Hardcastlea odliÄno spaja krvavi plastelin i priÄu o WC-u ubici. A i Xavier Gens ga je zakucao s ‘X is for XXL’, dražesnom priÄicom o debljini i jednom oštrom nožu.

TajlanÄ‘anin Banjong Pisanthanakun, najpoznatiji po hororu ‘Shutter’, potpisuje nešto što uistinu strÄi – romantiÄnu komediju s kvazikrvavim finalem (nije jedini – ima tu još filmova koji su Äisti izvanžanrovski eksperimenti), a u gomili se našlo još kojeÄega, od masturbacijskog pedo-snuff-torture porna preko animiranog izmeta koje ubija ljude do masakriranja maÄića sa štiklama. Za svakog ponešto, u pravom smislu fraze.

Žanr:horor
Godina:2012
Reziser: Kaare Andrews, Angela Bettis
Scenario: Kaare Andrews
Uloge: Ingrid Bolsø Berdal, Iván González, Kyra Zagorsky
Studio:Drafthouse Films
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:123 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu