•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Graduate (1967)

Diplomac (eng. The Graduate) je slavna američka ljubavna komedija/drama iz 1967. koja govori o sazrevanju mladića kojeg je zavela žena očevog poslovnog prijatelja. Film je režirao Mike Nichols i on je adaptacija istoimenog romana koga je napisao Charles Webb. To je jedan od klasika kinematografije koji se smatra jednim od najboljih filmova svih vremena a koji je proslavio Dustina Hoffmana i pesmu „Mrs. Robinson“, i obeležio 1960-te. Udruženje AFI ("American Film Institut") je proglasila film 9. najboljom ironičnom komedijom. 20. veka.

Los Angeles. Benjamin Braddock je 20-godišnji mladič koji je uspešno završio srednju školu ali nema pojma na koji fakultet da se upiše ni šta dalje da učini sa svojim životom. Na zabavi kod svoje kuće sretne svoju bivšu profesoku, gđu. Robinson, koja ga nagovori da je odvede do njene kuće svojim autom. Na njegovo iznenađenje otkrije da je njena kuća prazna a ona se počne čudno ponašati, toliko ljubazno da gotovo kao da pokušava da ga zavede. On želi što pre otići, ali ona ga pozove u svoju sobu, zaključa vrata i gola pred njim izjavi da ju može imati kada god želi.

Upravo tada se kući vrati njen suprug, g. Robinson, i izbezumljeni Benjamin izađe van iz sobe, pozdravi se s njim i vrati se kući. Iako mu je sve to bizarno pošto je još devica, Benjamin pristane da sa gospođom Robinson ode tajno u neki hotel i tamo završi s njom u krevetu. Njihova afera se počne odvijati i traje mesecima, sve dok Benjamin ne sretne Elaine, ćerku gđe. Robinson, u koje se zaljubi, iako to nije planirao...



Film je osvojio brojne nagrade. Osvojena 5 Zlatna globusa (najbolji film – komedija ili mjuzikl, režija, glumica u komediji ili mjuziklu Anne Bancroft, nova muška zvezda Dustin Hoffman, nova ženska zvezda Katharine Ross) i 2 nominacije (najbolji scenario, glumac u komediji ili mjuziklu Dustin Hoffman). Osvojen Oscar (najbolja režija) i 6 nominacija (najbolji film, scenario, fotografija, glavni glumac Dustin Hoffman, glavna glumica Anne Bancroft, sporedna glumica Katharine Ross). Osvojene 5 BAFTA-e (najbolji film, režija, montaža, scenario, nova zvezda Dustin Hoffman) i 2 nominacije (najbolja glumica Anne Bancroft, nova zvezda Katharine Ross).

Kritičari su velikom većinom hvalili "Diplomca" a i publika je imala samo reči hvale.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:1967
Reziser:Mike Nichols
Scenario:Calder Willingham
Uloge:Dustin Hoffman, Anne Bancroft, Katharine Ross
Uzrast:NR
Award:Osvojen oskar, 20 osvojenih
Studio: Lawrence Turman
Zemlja:United States
Website:www.facebook.com/TheGraduateMovie
Jezik:Engleski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...