•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Itan Houk: Oskari su destruktivni i glupi

Američki glumac Itan Houk smatra da je najpoznatija filmska nagrada Oskar "destruktivna" i da su je dobili mnogi glupi i osrednji filmovi.

"Ljudi u ovoj zemlji žele da sve pretvore u nadmetanje. Obožavaju da obelodanjuju zarade filmova jer je to način da se kaže koji je najbolji. To je tako glupo", objašnjava glumac u intervijuu za magazin "Gotam".

"Pogledajte samo koliko je glupih i potpuno zaboravljenih filmova osvojilo Oskara, koliko mediokriteta ima statue na svom kaminu. Davati prioritet novcu i sumnjivim počastima je, po meni, jako destruktivno", naveo je on.

Jedan od žestokih kritičara najprestižnijih holivudskih priznanja je i njegov kolega Hoakin Finiks, koji je prošlog oktobra rekao da su Oskari "čisto sra..."

Mesec dana kasnije, glumac, koji je ove godine u trci za Oskara za najbolju mušku ulogu u filmu "Master", donekle je korigovao svoju izjavu, navodeći da su Oskari znatno doprineli njegovoj karijeri.

Naime, Finiks je 2001. bio nominovan za najbolju sporednu ulogu u filmu "Gladijator", a četiri godine kasnije je osvojio Oskara za najboljeg glumca za film "Hod po žici" u kome je tumačio lik američke folk legende Džonija Keša.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu