•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Broken Flowers (2005)

Ostareli zavodnik Don Johnston (Bill Murray) upravo ostaje bez devojke, kad dobija pismo od jedne od svojih nekadašnjih ljubavi koja ga, onako uzgred, obaveštava da imaju 19-godišnjeg sina. Po savetu svog prijatelja Winstona Geffrey Wright), Johnston kreće na put širom zemlje na kome će se ponovo sresti sa Äetiri svoje bivše ljubavi...

Bill Murray je imao sreću da relativno kasno u njegovom životu i karijeri, kada su okonÄani dani u kojima je donosio veliki novac Hollywoodu, dobije priliku da radi sa režiserima koji su njegovu harizmatiÄnost i minimalistiÄki stil glume iskoristili na najbolji mogući naÄin. Prvo mu je Wes Anderson dao ulogu života u filmu Rushmore, a onda još jednu dobru priliku u filmu The Life Aquatic. Onda je Sofia Coppola uÄinila da Murray postane univerzalno poznati glumac, zahvaljujući romantiÄnom filmu Lost In Translation. Na kraju se pojavio Jim Jarmusch sa ulogom koja kao da je pisana za Murraya.

Broken Flowers je drugi zajedniÄki film Murraya i Jarmuscha, glumac je već igrao u jednom segmentu Coffiee & Cigarettes. Razlika izmeÄ‘u dva filma, ili ako hoćete ono zbog Äega je Broken Flowers bolji, jeste Äinjenica da epizodice, izolovani delovi priÄe, izuzetno odgovaraju talentu Billa Murraya. lako je Murray zvezda filma, zvezdani kvalitet pružaju glumice koje igraju njegove bivše ljubavi. Na prvi pogled je gotovo neverovatno da je lik kao što je Don Johnston ikada imao nešto zajediÄko sa ženama kao što su udovica koju igra Sharon Stone, agent za nekretnine (Frances Conroy), hipi lezbijka (Jes­sica Lange) i zavodnica iz prikolica, igra je Tilda Swinton. MeÄ‘utim, kao što u filmu 8 žena razliÄite žene oslikavaju karakter Marcela Mastroiannia, tako i o Donu saznajemo više kroz priÄe njegovih bivših devojaka. Šteta što Jarmusch nije posvetio više vremena tim sjajnim epizodicama.

Žanr:komedija, drama, misterija
Godina:2005
Reziser:Jim Jarmusch
Scenario:Jim Jarmusch
Uloge:Bill Murray, Jessica Lange, Sharon Stone
Uzrast:R
Award:4 osvojene
Studio: Focus Features
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....