•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Farinelli (1994)

Ova priča prati dvojicu braće, Rikarda Broskija i mlađeg Karla. Radnja je smeštena u vremenu raskošne italijanske mode i umetnosti u 18 veku.

Kako bi sačuvao svoj prelepi glas, sedmogodišnji Karlo se podvrgava primitivnoj hirurškoj intervenciji kako bi postao 'kastrato'.
To su bili čuveni muški pevači koji bi sačuvali dečačku čistoću glasa, ali uz mušku snagu i registar kao kod žena. Obdaren 'anđeoskim glasom', on kreće na putovanje puno muzike i strasti. Kao izvođač visokih kvaliteta i senzualan i zgodan muškarac, Farineli još za života dobija kvazi-mitski status.

Ali zavist izazvana slavom i zategnuti odnosi između Farinelija i njegovog brata kao i nekih drugih umetnika tog vremena bacili su senku na Farinelijevu reputaciju. I tako, on bira život u izgnanstvu i odlazi u Španiju, stavivši tako tačku na jednu od najživopisnijih pevačkih karijera u istoriji.

Žanr:biografija, drama, muzički
Godina:1994
Reziser:Gérard Corbiau
Scenario:Andrée Corbiau
Uloge:Stefano Dionisi, Enrico Lo Verso, Elsa Zylberstein
Uzrast:R
Award:6 osvojenih
Studio: Stéphan Films
Zemlja:France
Jezik:Francuski
Trajanje:111 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila