•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nagradna igra: bioskop Vilin grad & Prolog.rs

Anđelko je direktor osnovne škole u malom bosanskom mestu Dubica. Veruje u Jugoslaviju i obožava njenog vođu Josipa Broza Tita. Anđelko, međutim, ima jednu krupnu manu: on je falsifikator, pravi lažne školske diplome. Ne čini to iz koristoljublja već zato što je ubeđeni filantrop. Jednoga dana, sused kome je Anđelko napravio diplomu kožarske škole, da bi se osvetio lokalnom veterinaru, prijavljuje policiji da i ovaj ima Anđelkovu diplomu. Naš junak je zato prinuđen da beži u veliki grad. Tamo živi ilegalno, kod jataka kojima je nekada napravio diplome. Ali jednoga dana Anđelko nabasa na svog školskog druga Sulju, koji je pripadnik Državne bezbednosti. Suljo hapsi Anđelka i ovaj završava u zatvoru. Društvo u Anđelkovoj ćeliji je raznoliko: Crnogorac Veselin je politički zatvorenik, ljuti protivnik maršala Tita, Miljenko je maloletni hrvatski ustaša, optužen da je podmetnuo bombu u jednom beogradskom bioskopu, Enes je muslimanski fanatik koji se bori za islamsku državu a Ljubinko Srbin, serijski ubica koji je bez vidnog razloga pobio čitavu jednu porodicu. Anđelko, kao najobrazovaniji, uzima stvar u svoje ruke i nastavlja sa svojim dobročinstvima. Tako, u Veselinovo ime, piše pismo Titu. Efekat toga je, međutim, suprotan: umesto da ga puste na slobodu, Veselina zatvaraju u samicu. Sa Miljenkom stvar ispada još gore. Umesto da mu pomogne, Anđelko postaje nesvesni potkazivač. Pravog teroristu, Miljenkovog brata, ubija jugoslovenska tajna policija a Miljenka osuđuju na smrt. Kada utvrdi da ima rak i da, povrh svega, doktor koji ga leči takođe ima jednu od njegovih lažnih diploma, Anđelko rešava da pre smrti završi svoju misiju dobročinitelja i nedužnog Miljenka spase smrtne kazne. Za to će mu se ukazati prilika kada ga puste iz zatvora. Odlazi na Bled i uspeva da nekako dopre do Tita. Izbezumljeno zbog propusta koje načinilo, obezbeđenje puca u Anđelka ali pogađa Tita koji ostaje na mestu mrtav. Od tog trenutka počinje potpuno falsifikovanje svega postojećeg. Lažni Tito nastavlja da vlada Jugoslavijom a propaganda počinje da krivotvori istoriju. Ispostavlja se da ništa od događaja koji se protežu u duboku prošlost nije istina, da je sve sam falsifikat...

Kad Oskar Digs (Džejms Franko), sitni cirkuski mađioničar sumnjivog morala, bude bačen iz prašnjavog Kanzasa u živopisnu zemlju Oz, misliće da je dobio premiju — slava i bogatstvo su mu na dohvat ruke — sve dok ne upozna tri veštice, Teodoru (Mila Kunis), Evanoru (Rejčel Vajs) i Glindu (Mišel Vilijams), koje nisu ubeđene da je on taj veliki čarobnjak koga su svi očekivali. Kada nevoljno bude uvučen u probleme koji muče zemlju Oz i njene stanovnike, Oskar će morati da otkrije ko je dobar, a ko zao pre nego što bude prekasno. Uz pomoć magičnih veština, iluzije i promućurnosti, pa čak i malo čarobnjaštva, Oskar će se pretvoriti ne samo u velikog i moćnog čarobnjaka iz Oza već i u bolju osobu.

U saradnji sa bioskopom "Vilin grad" obezbedili smo Vam po 2x2 karata za bioskopske projekcije u ponedeljak u 20:00h za film Falsifikator i u 17:30h za film Oz: Veliki i moćni.

Da bi ste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da napišete po najmanje tri glumca koja glume u filmu za koji želite karte i da nam pošaljete Vaše podatke na email info@prolog.rs.

Imena dobitnika objavićemo na našoj FaceBook stranici a dobitnici će biti obavešteni i emailom.

Diskutuje sa nama o filmovima i na našem forumu.

info@prolog.rs

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....