•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Neš Bridžiz

Neš Bridžiz je američka televizijska serija. Premijerno je prikazana na Si-bi-es televiziji 29. marta 1996. Ima 122 epizode, snimljene u 6 sezona.

Glavnu ulogu tumači Don Džonson koji igra policijskog kapetana Neša Bridžiza, šefa Specijalne istražne jedinice (SIJ) (Special Investigate Unit - SIU). Pored Džonsona u glavnim ulogama su i Čič Marin, Džef Peri, Džodi Lin O'Kif, Haime Gomes i Džejms Gamon.

Neš Bridžiz rođen 12.juna 1955. je policijski kapetan u San Francisku i komandant Specijalne istražne jedinice. Iza sebe ima dva propala braka i Kasidi, ćerku iz prvog braka. Veoma su značajna i njegova kola, Barakuda iz 1971. koju mu je ostavio njegov brat Bobi. Neš živi sa ocem Nikom koji pati od Alchajmerove bolesti. Njegov najbolji prijatelj i partner je Džo Domingez. Pored Džoa, Nešovi glavni saradnici su Harvi, bivši hipik i veliki fan grupe Grejtful Ded, Evan Kortez, mladi policajac koji je u vezi sa Nešovom ćerkom i uvek prisutni policajac Roni.

Inspektor/Kapetan Neš Bridžiz (Don Džonson) - glavni lik serije.
Neš je izuzetno uspešan policijac ali nije tako uspešan u privatnom životu pošto za sobom ima dva propala braka i mnogo kratkih propalih veza. Potpuno je posvećen poslu, živi sa ocem Nikom i sam brine o svojoj ćerki Kasidi nakon što je njena majka otišla u Pariz. Izuzetno je vezan za svoju Barakudu koju mu je ostavio davno nestali stariji brat Bobi pre odlaska u Vijetnam.

Inspektor/Poručnik Džo Domingez (Čič Marin) - Nešov najbolji prijatelj i partner, često traži način da zaradi dodatni novac pa tako zajedno sa Nešom vodi privatnu detektivsku agenciju "Bridžiz i Domingez". Sa Nešovim ocem Nikom brine o konju gospodinu Vudiju. Džo je duhovit i uvek nastoji da razveseli ljude oko sebe. Na početku serije pojavljuje se kao penzionisani policajac, ali se postepeno kroz epizode prve sezone vraća u policiju San Franciska. Oženjen je šveđankom Inger i sa njom ima dvoje dece.

Inspektor Harvi Lik (Džef Peri) - policajac koji se veoma razume u tehniku, naročito u kompjutere. Iza sebe ima jedan propali brak i vanbračnog sina i izuzetno je posvećen poslu. Najbolji Evanov prijatelj.

Inspektor Evan Kortez (Haime P. Gomes) (u sezonama 1996-2000) - mladi inspektor koji je u San Francisko došao iz Čikaga, Harvijev najbolji prijatelj, tokom serije bio je dva puta pred venčanjem sa Nešovom ćerkom Kasidi. Posle raskida sa Kasidi Evan prolazi kroz izuzetno težak period tokom kojeg je udaljen iz policije jer je uzeo 40.000 dolara prilikom policijske akcije. Pred kraj pete sezone Neš vraća Evana na posao. Takođe se pomirio sa Kasidi ali je u Las Vegasu ubijen pred samo venčanje.

Inspektor Kejtlin Kros (Jasmin Blit) (u sezonama 1998-2000) - u prvim epizodama neka vrsta nadzornika SIJ-a i Neša, kasnije se pridružila jedinici. Bila je u ljubavnoj vezi sa Nešom ali nakon raskida ona odlazi u Vašington.

Kasidi Bridžiz (Džodi Lin O'Kif) - Nešova ćerka iz prvog braka, prvo glumica, a nakon Evanove smrti postaje policajac u SIJ. Na kraju serije odlazi da živi u Pariz kod majke.

Nik Bridžiz (Džejms Gamon) - živi sa Nešom nakon što je izbačen iz pet staračkoh domova. Voli pecanje i kartanje i pati od Alchajmerove bolesti.

Policajac Roni (Ronald Rasel) - pojavljuje se u velikom broju epizoda ali vrlo kratko, obično prilikom hapšenja ili saslušavanja sumnjivaca.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu