•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bioskopi postali drugo najveće filmsko tržište na svetu

Prihodi kineskih bioskopskih blagajni porasli su u 2012. godini na 2,7 milijardi dolara, što je skok za čak 36 posto u odnosu na 2011. godinu. Porast je usledio nakon što je Kina olabavila stroga pravila o strogo ograničenom broju stranih filmova koji mogu da se distribuiraju.

Prošle godine je tako broj dozvoljenih Imax ili 3D filmova sa 14 porastao na preko 20. Takođe, stranim filmovima je porastao postotak zarade od prodatih ulaznica sa 13 na 25 posto.

“Kina gradi oko deset bioskopa dnevno. Ona silno žudi za filmovima, a naši filmovi u pravilu prolaze jako dobro na njihovom tržištu”, rekao je šef Američke filmske asocijacije Chris Dodd.

Podeli:



Preporucujemo