•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kusturica snima film o trgovini ljudskim organima

Poznati filmski redatelj Emir Kusturica najavio je kako će u sledeće tri godine snimati film o trgovini ljudskim organima na Kosovu, kao jednoj od najvećih tema današnjeg doba i „najbrutalnijem aktu i najjačem znaku povratka u pagansko doba”.

Kusturica ima nameru da film snimi u Rusiji jer se veliki deo radnje odvija u toj zemlji. Događaji u filmu koji se zbivaju na Kosovu biće snimljeni u nekoj drugoj zemlji, piše b92.net.

“Mislim da ću to snimati sledeće tri godine zato što je to veliki film i on podrazumeva velike pripreme i investicije, a ideja je zapravo scenario moje ćerke koji je zapravo napisan u onom delu kada smo svi bili zaprepašećni, a onda polako shvatili da je to možda i najveća tema ovog doba - kao što se veliki romani pišu na velike teme, tako i sve drugo postaje veliko u umetnosti onda kada se u samom zrnu pojave ti obrisi”, rekao je Kusturica.

Kusturica je o tom flimu govorio i članovima 'Vivaldi foruma' koji je tokom vikenda održan na Mećavniku, kada je rekao da dugo piše roman koji se zove “Dragi moj Fjodore”, a glavni junak je Srbin koji godinama živi u Parizu i sanja o tome da interperetira Dostojevskog i napravi “Zločin i kaznu”, a na tom putu preko Sankt Peterburga doći će i do Kosova.

Kusturica planira i 15. juna da započne sa snimanjem filma “Ljubav i rat” u Trebinju, u kome će glavnu ulogu igrati Monica Bellucci, a nedavno je rekao i kako planira postaviti operu “Na Drini ćuprija” koja bi premijeru trebala imati u opeskoj zgradi u Andrićgradu.

Podeli:



Preporucujemo