•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Al Pacino kao Phil Spector u novom HBO filmu

Pre četiri godine slavni muzički producent Phil Spector osuđen je zbog ubistva Lane Clarkson, glumice iz B-filmova.

U produkciji HBO-a snimljen je film u kome Spectora tumači Al Pacino, a njegovu advokaticu Lindu Kenney Baden Helen Mirren. I dok je Al Pacino neodlučan oko Spectorove krivice, otkrio je kako je reditelj i scenarist David Mamet uveren u Spectorovu nevinost.

Spector je, podsetimo, osuđen da je 2003. godine stavio pištolj u usta Lane Clarkson i upucao je.

Spectorova supruga Rachelle Spector, mlađa od njega više od 40 godina, izjavila je za Observer kako veruje da film, iako vodi ka zaključku da je Spector bio pogrešno osuđen, predstavlja kršenje poverenja između klijenta i advokata, 73-godišnjeg Spectora i Kenney Baden, koju je HBO angažovao kao savetnicu na filmu.

Spectorova supruga strahuje kako bi to moglo poslužiti daljem cementiranju reputacije njenog supruga kao “freaka i megalomanijaka”, “minotaura koji je zatvarao ljude u svome dvorcu”.

“Moj suprug nije čudovište. Nisu osudili ni OJ Simpsona, ni Roberta Blakea, ni Michaela Jacksona. U poslednjih 40 godina nije bila osuđena nijedna slavna ličnost, moj muž bio je prva žrtva” - izjavila je Rachelle Spector.

Vikram Jayanti, redatelj BBC-evog dokumentarnog filma “The Agony and Ecstasy of Phil Spector”, koji je takođe bio angažovan kao savetnik HBO-a, i Kenney Baden izjavili su kako je sudija koji vodi Spectorov slučaj odbio da prizna dokaz koji bi pokazao kako on nije mogao ubiti glumicu.

Navodni dokaz je nepostojanje tragova krvi na Spectorovoj jakni koju je nosio taj dan. To se pak ne sviđa onima na strani Lane Clarkson koji su spremni protestovati ako se ustanovi da film zagovara Spectorovu nevinost.

Film pod nazivom “Phil Spector” HBO će prikazati ove nedelje.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila