•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Novi dokumentarac pokazuje kako je vodeni park kita Tilikuma pretvorio u ubicu

Dokumentarni film "Blackfish", premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu u januaru, objašnjava kako je loš tretman kitova u vodenom parku SeaWorld na Floridi doveo do toga da jedan od njih ubije svog trenera.

Dokumentarac prikazuje istoriju kitova ulovljenih za potrebe zabave, a fokusira se na kita ubicu Tilikuma, koji je 2010. godine odvukao svog trenera Dawn Brancheau u smrt, pred velikim brojem prestravljenih turista.

Reditelj Gabriela Cowperthwaite navela je u jednom od intervijua kako je primetila da nešto nije u redu sa tretmanom životinja kada je sa svojim sinovima otišla u SeaWorld u San Diegu. A nakon što je Tilikum ubio svoju trenerku, odlučila je uraditi nešto po tom pitanju.

Brancheau (40) je preminula nakon što je kit uhvatio i odvukao pod vodu, gde je držao sve dok se nije utopila. SeaWorld je kažnjen za ugrožavanje zdravlja i sigurnosti, ali su Tilikum i drugi kitovi nastavili svoje performanse.

Film prikazuje kako je Tilikum uhvaćen i odvojen od svoje porodice u blizini Islanda 1983. godine. Navodi se da su ga drugi kitovi zlostavljali i da je držan po 14 sati dnevno u zamračenom rezervoaru. U filmu se navodi i da su ovakvi uslovi dosta traumirali kita, što je dovelo do toga da napadne ljude.

Film će širom sveta biti prikazan 26. jula. Do tada pogledajte trailer koji prikazuje i stvarne telefonske pozive u pomoć tokom napada.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...