•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jack Reacher (2012)

Film je rađen po romanu "One Shot" koji je napisao Jim Grant, pod pseudonimom Lee Child. Serijal o detektivu Jacku Reacheru do sada ima 18 knjiga, a prva je objavljena u martu 1997. godine. Legenda kaže da je autor ideju za ime svog junaka dobio tako što ga je jedna bakica zamolila da nešto dohvati za nju u samoposluzi ("to reach"), na šta je Grantova žena prokomentarisala - "Ako propadneš kao pisac, uvek možeš da se zaposliš kao osoba koja dohvata stvari ("reacher") u prodavnici.".

Kad naoružani napadač ubije pet osoba sa šest hitaca, svi dokazi će ukazati na to da je krivac osumnjičeni u pritvoru. Prilikom saslušanja, osumnjičeni će reći samo jednu rečenicu: "Nađite Jacka Reachera!" Time će početi neverovatna potraga za istinom, a Jack Reacher (Tom Cruise) će morati da se bori protiv neočekivanog protivnika i da upotrebi silu ne bi li sačuvao svoju tajnu.

U pitanju je sasvim solidan triler koji prilično drži pažnju tokom celog trajanja filma. Tom Cruise će se sada naći u za njega malo običnijoj ulozi nego u kakvim smo imali prilike da ga gledamo zadnjih godina - nije više neki super agent ili heroj kome niko ništa ne može, mada i ovde nije da ima neke stvarno ozbiljne protivnike iako na trenutke tako može da deluje. Prilično mali broj likova u samom filmu navodi nas na zaključak ko bi mogao da bude negativac a ko pozitivac iako su neki od njih na početku neutralni ili tako barem izgledaju.

Solidna priča koja je dobro upakovana u sasvim gledljiv film učiniće da Jack Reacher bude jedan od filmova za koji verovatno većina neće reći da je obično gubljenje vremena, jer to on svakako nije, a definitivno je bolji od ogromne većine trilera koji se pojavljuju svakodnevno.

Žanr:akcija, krimi, triler
Godina:2012
Reziser:Christopher McQuarrie
Scenario:Christopher McQuarrie
Uloge:Tom Cruise, Rosamund Pike, Richard Jenkins
Uzrast:PG-13
Studio: Mutual Film Company
Zemlja:United States
Website:www.jackreachermovie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:130 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu