•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Soderberg: Film je ugrožen od studija uz podršku publike

Američki reditelj Stiven Soderberg već neko vreme najavljuje da više ne želi da radi na filmu, a gostujući na Međunarodnom filmskom festivalu u San Francisku, 50-godišnji američki reditelj je objasnio zbog čega je odlučio da prekine karijeru.

Soderberg je istakao da se više ne snalazi u velikim filmskim studijima i da film danas više ne odgovara njegovoj viziji sedme umetnosti.

"Problem je u tome što je film, kako ga ja definišem i kakav me je inspirisao, ugrožen od studija i to, rekao bih, uz podršku publike", naveo je on, dodajući da je to više posledica ekonomskih nego filozofskih razloga.

"Kada tome dodate dovoljnu količinu straha, nedostatak vizije i vođstva, imate situaciju koju je teško preokrenuti", objasnio je slavni reditelj.

On smatra da su holivudski studiji pretvorili film u sredstvo za zaglupljivanje masa, zasnivajući svu svoju logiku na zaradi.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu