•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Umrla Dina Durbin, omiljena glumica Čerčila i Ane Frank

Američka glumica i pevačica Dina Durbin (Deanna Durbin), nekadašnja tinejdžerska senzacija koja je zahvaljujući svom glasu i izgledu "devojke iz susedstva" postala jedna od najvećih zvezda zlatnog doba Holivuda, preminula je u 92. godini u svojoj kući nadomak Pariza.

Poreklom iz Kanade, Dina Durbin je imala svega 13 godina kada se 1936. prvi put pojavila na filmu pored Džudi Garland u kratkom ostvarenju "Every Sunday". Iste godine, angažovana je za svoj prvi dugometražni film "Tri pametne devojke".

Komercijalni uspeh njenih filmova učinio je jednom od najplaćenijih glumica u Holivudu tog vremena.

Među njenim najvećim obožavaocima bio je bivši britanski premijer Vinston Čerčil i mlada Jevrejka Ana Frank koja je držala Durbinin portret na zidu skrovišta u Amsterdamu u kojem se sa roditeljima krila tokom nacističke okupacije.

Godine 1938, Dina Durbin je dobila je počasnu nagradu Američke filmske akademije za mlade umetnike.

Krajem 1940-ih, na vrhuncu slave, odlučila je da prekine karijeru i preseli se u Francusku, gde je živela povučeno u jednom selu u okolini Pariza.

U jednoj od retkih izjava u javnosti, Durbin je rekla da "nikada nije bila srećna dok je snimala filmove".

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...