•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Only Yesterday (1991)

Only Yesterday je hvaljena japanska anima humoristička drama iz 1991. koju je režirao Isao Takahata. To je Takahatin najslavniji film, uz anime Groblje svitaca. Ujedno je peti film kojeg je producirao studio Ghibli.

Radnja se odvija oko 27-godišnje devojke koja jednog godišnjeg odmora odlazi na izlet u jednu farmu pa se usput priseća svoje mladosti u osnovnoj školi i preispituje da li je zadovoljna sadašnjim životom. Usprkos tome što je film realistična i intimna drama, bio je neočekivani hit u japanskim bioskopima. U časopisu Animage, Only Yesterday se 1992. našao na visokom petom mestu na popisu najboljih animea godine sa ukupno 427 glasa.

Taeko Okajima je mlada devojka koja sa 27 godina radi u jednoj kompaniji. Jednog dana uzima godišnji u trajanju od 10 dana i odluči otputovati van iz velegrada u prirodu, tačnije kod farme rođaka supruge njene starije sestre. Tokom svog putovanja počne se sećati svojih dana u osnovnoj školi, kada je imala 10 godina i proživljavala razne putolovine, u razmeri od ugodnih do neugodnih - sramila se kada se na zidu pojavio natpis da je dečko Hirota zaljubljen u nju, borila se sa ocenama iz matematike, u školi su ih učili o njihovoj prvoj menstruaciji, glumila je u pozorišnoj predstavi, svađala se sa sestrama...U sadašnjosti, Taeko na peronu upozna mladiča Toshija, poznanika njene sestre, koji je autom odvede do farme. Kako vreme prolazi, Taeko sve više uživa u njegovom društvu i u životu u prirodi, pa se počne pitati da li se zaljubila u njega...

Žanr:animacija, drama, romansa
Godina:1991
Reziser:Isao Takahata
Scenario:Isao Takahata
Uloge:Miki Imai, Toshirô Yanagiba, Youko Honna
Studio: Nippon Television Network Corporation (NTV)
Zemlja:Japan
Jezik:japanski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...