•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Righteous Kill (2008)

Dva njujorška detektiva Tom Turk Kovan i Dejvid Ruster Fisk su pred krajem detektivskih karijere i pitanje je vremena kada će otići u zasluženu penziju. Partneri su već trideset godina pa su postali i najbolji prijatelji. Kada dođe vreme da se povuku i iza sebe ostave lopove, ubice i sve ostalo što nosi posao detektiva, njih dvojica ne mogu to da urade.

Pre nego što predaju značke, ostao je još jedan zločin koji bi trebalo rešiti - okrutno ubistvo zloglasnog makroa koje je, čini se, povezano s jednim njihovim starim, rešenim slučajem. Kada njih dvojica dođu na mesto zločina, odmah uoče detalje koji ovo ubistvo povezuju sa onim za koje su mislili da je deo njihove prošlosti.

Pored tela ubijenog makroa pronađena je pesma od četiri stiha kojom ubica poručuje detektivima da je ubistvo koje je počinio pravedno. Nemalo zatim, dogodi se još nekoliko sličnih ubistava i uskoro svima postaje jasno da se radi o serijskom ubici. Ali, zanimljiva je činjenica da on pažljivo bira svoje žrtve - to su kriminalci koji su pomoću rupa u zakonu i dalje na slobodi.

On uzima pravdu u svoje ruke i nastavlja tamo gde zakon staje - želi da zauvek ukloni zločince s ulica grada koji nikad ne spava. Uporedno s brojem ubijenih raste i sumnja kod ove dvojice detektiva - da li su pre mnogo godina stavili pogrešnog čoveka iza rešetaka?

Righteous Kill nije film koji će doneti nešto revolucionarno u filmskoj umetnosti iako su tu u glavnim ulogama zvezde poput Roberta De Nira i Al Pacina pri čemu im društvo čini i rep zvezda 50 Cent. Zaplet je predvidljiv, imamo filmski stereotip dobrog i lošeg policajca, dilere droge... Nedostatak dubljeg razvoja likova su veliki nedostatak i ne može se to nadomestiti velikim filmskim imenima. I konačno, dramatična muzika i u scenama kada je to potpuno nepotrebno je nešto šta konstanto izjeda vaše strpljenje. Konačno, Righteous Kill je solidna akciona krimi drama koju ćete pogledati prvenstveno zbog imena koja se pojavljuju u njoj, a inače je film vrlo prosečan.

Žanr:akcija, krimi, drama
Godina:2008
Reziser: Jon Avnet
Scenario:Russell Gewirtz
Uloge: Robert De Niro, Al Pacino, 50 Cent
Uzrast:R
Studio: Millennium Films
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:101 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...