•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

10 najboljih filmskih parova u Marvelovom Univerzumu

Kada je u pitanju Marvel, volimo da svoje heroje smatramo kolektivnom grupom. Na kraju krajeva, filmovi kao što su The Avengers, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War i Avengers: Endgame su svi videli da brojni članovi tima sarađuju u novoj borbi svaki put. Međutim, iako su svi oni deo veće slike, ponekad su neki heroji bliži od drugih.

Tokom proteklih 11 godina, publika je videla da se likovi približavaju jedan drugom - što dovodi do određenih dvostrukih činova. Sada ćemo pogledati najbolјe duete koje Marvel Cinematic Universe ima da ponudi. Pazite na MCU spojlere, ako još uvek niste ubrzali!

10. Captain America & Bucky Barnes

Počnimo sa prvim Avenger-om, onda. Captain America i Bucky Barnes nisu uvek bili u sred borbe. Nekada davno kada se prvi film koji je prikazivao duo pojavio na bioskopskim platnima u 2011. godini, oni su odrastali u Brooklyn-u. Steve Rogers je bio slab, tukli su ga lјudi koji su bili veći od njega, a Bucky je često morao da interveniše. Međutim, kada su se uloge moći preokrenule kada je Rogers preuzeo serum Super vojnika, oni su se zajedno borili pre nego što je Barnes-ova očigledna smrt videla da je njihovo vreme okrutno prekinuto.

Naučivši da je Bucky bio živ u Captain America: The Winter Soldier, Steve je dugo vremena pokušavao da prisili prijatelјa da se priseti svog života pre nego što je Hydra eksperimentisala sa njime. Potom je proveo neko vreme prateći ga, a zatim se borio uz njega protiv Tony Stark-a tokom nastavka. Obojica su se držali protiv Iron Man-a, a njihova privrženost jednog za drugog jasna je sa konačnim zagrlјajem na kraju Avengers: Endgame.

9. Captain America & Falcon

Bucky nije jedini Cap-ov prijatelj u MCU. Veteran iz Drugog svetskog rata takođe uspostavlja vezu sa Sam Wilson-om tokom događaja u Winter Soldier-u, gde se udružuju kako bi sprečili Hydra agenta i S.H.I.E.L.D. izdajnika Alexander Pierce-a da raznese svet. Odatle kreću od snage do snage, udružujući se da se bore protiv Iron Man-a i njegovog tima Avengers-a na berlinskom aerodromu u Captain America: Civil War.

Steve uzima Sam-a, iliti Falcon-a, pod svoje krilo kroz seriju. To čini teško pogađajući trenutak u Avengers: Endgame kada se Falconov glas filtrira u Cap-ov slušalicu, potvrđujući da su se on i ostatak bande vratili iz mrtvih i spremni da se bore protiv Thanos-a. Tu je i smrt stražara na samom kraju filma, sa Sam-om koji je verovao da će biti novi štitonoša. Njihova priča završava na dirljivoj noti.

8. Thor & Loki

Thor i Loki imaju zadivlјujuću vezu kroz seriju, uglavnom zbog na zlobnih Loki-evih puteva. U svom prvom filmu zajedno, u 2011, oni provode većinu svog vremena na ekranu suprotstavlјeni jedan drugome. Međutim, oni se sve više približavaju tokom godina, udružujući se na kraju Thor: The Dark World, a zatim se boreći rame uz rame protiv svoje negativne sestre Hele u nastavku.

Čini se da svaki reditelј uspeva da da odnos u višestrukim slojevima. Postoje zabavni trenuci (kao što je plan 'bez pomoći' izrađen u Thor: Ragnarok-u) i emocionalni trenutci, kao što je Loki-evo klimanje glavom Odin-u nedugo pre njegove smrti u ranim fazama Avengers: Infinity War-a. Dok su Quicksilver i Scarlet Witch zanimlјivi blizanci, Gods of Thunder i Mischief su nesumnjivo najveći u dosadašnjim serijama.

7. Iron Man & War Machine

Kada je u pitanju odnos Tony Stark-a sa pukovnikom James Rhodes-om, jedina stvar koja se zaista promenila od prvog Iron Man filma je prelazak sa Terrence Howard-a na Don Cheadle-a. Taj film ustanovljuje da par uspostavlja dobar radni odnos i nikada se ne osvrću, sa War Machine koja ostaje uz Stark-a sve do njegove smrti 2023. godine.

Pre nego što su zajednički radili na poništavanju Thanos-ovog udara, oni su u više navrata udruživali snage - osvojivši većinu. Obadiah Stane, Ultron i još mnoge su smaknuli sa njihovim učešćem u okršaju, a Rhodes je izabrao da ostane kod Starka tokom borbe milijardera protiv Captain America. Obojica su uklјučeni u bitke protiv Thanos-a, u Wakanda-i i u samom kompleksu Avengers-a, uprkos paralizovanoj War Machine nakon obračuna sa Cap-om. Kada se Stark žrtvuje, Cheadle-ov lik stoji u žalosti na sahrani, i on će biti među onima koji će se bez sumnje boriti nakon smrti plejboja.

6. Hawkeye & Black Widow

Poput Iron Man-a i War Machine, postoji još jedan dvostruki čin unutar osnovne grupe. Jeremy Renner-ov Hawkeye i Scarlett Johansson-ina Black Widow su upravo to, sa njihovim odnosom koji se proteže godinama i završava najtužnijim okolnostima.

Hawkeye i Black Widow imaju istoriju iz Budimpešte, nešto o čemu se govori tokom čitave serije, ali nikada nije bilo elaborirano. Kada Clint Barton pozove druge Avengers-e u svoju kuću na borbu za sprečavanje da Ultron uništi planetu 2015. godine, Natasha Romanoff je već upoznata sa porodicom strelaca, pa čak i sugeriše da u njeno čast imenuju svoje treće dete. Ona nikada nema svoju porodicu i ona je njena lјubav prema Barton-ovoj sopstvenoj, što je navodi da se žrtvuje za dobro obezbeđujući Soul Stone u Avengers: Endgame. Nesebični gest i način na koji je Hawkeye pokušao da se odrekne svog života umesto toga govorilo je o tome koliko su bili bliski.

5. Rocket & Groot

Samo MCU može da uzme rakuna i drvo, spoji ih i učini publiku želјnom sve više i više njihovog odnosa. Ali Rocket Racoon i Groot stvaraju sjajno partnerstvo tokom svojih filmova zajedno i, uprkos tome što su potpuno različite vrste, imaju emocionalnu vezu tokom čitave svoje priče.

Rocket ostaje slomlјenog srca kada odrasli Groot štiti bandu od svoje opasnosti u prvom delu Guardians of the Galaxy. On je slično uznemiren kada, odgajivši svog prijatelјa bilјku u tinejdžerski oblik, on tada gleda kako se Groot pretvara u prašinu kada Thanos eliminiše pola univerzuma u Infinity War. Dvojac se onda ponovo bori rame uz rame kada Hulk sve vraća u Avengers: Endgame, a mi očekujemo da se vrate svojim prepirkama kad god Guardians of the Galaxy Vol. 3 se pojave.

4. Rocket & Thor

Kao i Captain America, Rocket nije sam u tome što je uklјučen u više od jednog dvostrukog čina. Takođe vidimo da je rakun u interakciji sa Thor-om na brilјantan efekat tokom Avengers: Infinity War, sa dva lika koji su odmah uspostavili vezu nakon što su Guardians spasili ranjenog God of Thunder u svemiru. Zajedno, duo tim ide u Nidavellir gde, uz malu pomoć Groota, stvaraju oružje Stormbreaker, koje u to vreme predstavlјa njihovu najbolјu šansu za zaustavlјanje Thanos-a.

Thor i Rocket idu na Wakandu zajedno sa Groot-om za finale filma i, iako ne uspevaju da zaustave smrt miliona lјudi, ponovo se udružuju u Avengers: Endgame. Postoji snažan trenutak u kome Rocket izaziva njegovog prijatelјa slomlјenog srca da se vrati u bitku ranije, sa God of Thunder koji je ranije sišaoo sa puta. Zajedno pomažu u povraćaju Reality Stone-a i igraju klјučnu ulogu u vraćanju svih u život tokom filma.

3. Scarlet Witch & Vision

Kruže glasine da će Scarlet Witch i Vision dobiti svoju TV emisiju, uprkos tome što je ovaj drugi još uvek mrtav nakon događaja Avengers: Endgame. Do sada, njihov odnos je zasigurno došao sa dosta džombi na putu. Prvo, činilo se da se dobro snalaze tokom Captain America: Civil War, samo da bi podela u grupi se dogodila i među njima. Lik Elizabeth Olsen zakopao je Paul Bettany-ev pod celom zgradom, a duo se suočio pre nego što su na kraju stavili svoje razlike na stranu.

U Avengers: Infiniti War, vidimo da se njihova veza poboljšala između dva filma. Par je romantično upleten, a Vision se čak i preobratio u lјudski oblik u onome što izgleda kao veći napor da se uklopi. Vidimo da oboje koriste svoje moći da se bore protiv Corvus Glaive i Proxima Midnight na železničkoj stanici u Edinburgu. Duo uvek obezbeđuje odlične akcione sekvence; nadamo se da ćemo videti više od ovih likova na Disneijevom servisu za striming kada bude pokrenut kasnije ove godine.

2. Gamora & Nebula

Kada govorimo o Gamori i Nebuli, reći da imaju turbulentni odnos u celoj seriji bi bilo blago rečeno. U stvari, skoro smo izgubili trag o tome koliko puta su se suočile i skoro su se poubijale. Međutim, iz tog razloga, one prave blokbaster dvostruki čin i, u vreme pisanja, njihovo putovanje je počelo u mnogim neočekivanim pravcima.

Pre objavlјivanja Guardians of the Galaxy 2, videli smo da dve sestre ukrštaju rogove samo da bi naizgled stavile svoje razlike u stranu. U filmu duo ostaje na istoj strani zauvek. Gamora i Nebula rastu tako blizu, da potonji čak zaboravlјa svoju odanost Thanos-u, prkoseći ludom Titan-u tokom njihovog epskog obračuna na planeti čudovišta. Zatim se udružuju u Avengers: Endgame, a Nebula čak ubija svju bivšu sebe da bi je sprečila da ubije Gamoru iz besa zbog izdaje njenog blizanstva. Moglo bi biti još za videti u Guardians 3.

1. Tony Stark And Peter Parker

Od svih dueta u MCU, teško je naći popularnije partnerstvo od Iron Man-a i Peter Parker-a. Prvo su se sreli u Captain America: Civil War, gde Toni Stark regrutuje tinejdžera da pomogne da se sruši Steve Rogers. Hemija između Roberta Downey Jr.-a i Tom Holland-a se dešava dok razmenjuju šale i doskočice, postavlјajući pozornicu za emocionalne scene koje bi se pojavile još dalјe.

Spider-Man: Homecoming je video Tony-a kako preuzima ulogu mentora u vezi Spider-Man-a. Bilo je mnogo suza kada je, u sledećem filmu, bacač mreža isprašen pred svojim uzorom, uspevajući da ispuni razarajuće izvinjenje pre nego što nestane. U Avengers: Endgame, vidimo da je Tony odlučio da pomogne ostatku tima u njihovoj 'plјački vremena' jer se oseća kajanje zbog toga što nije mogao da spasi školarca. Dva superheroja dobijaju poslednji zagrlјaj i Peter je tu da izgovori reči utehe Iron Man-u dok umire nakon njegovog pucanja prstima na kraju filma. On je takođe tu i za sahranu, i trejleri za Spider-Man: Far From Home sugerišu da će mrežasta maska shvatiti da je smrt svog prijatelјa teško preboleti.

Podeli:



Preporucujemo