•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

11. FESTIVAL SRPSKOG FILMA FANTASTIKE

11. Festival srpskog filma fantastike (FSFF) biće održan u Domu omladine Beograda od 30. septembra do 3. oktobra. Kao i ranijih godina, FSFF organizuje udruženje Mladi kadrovi iz Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a uz podršku Doma omladine Beograda i Filmskog centra Srbije.

Na ovogodišnjem festivalu u okviru takmičarskog programa biće prikazano tridesetak filmova iz celog sveta (iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, SAD-a, Rusije, Italije, Španije, Francuske i Danske).

Festival će 30. septembra u Domu omladine Beograda otvoriti domaći film Inkarnacija Filipa Kovačevića.

Više od pet stotina autora prijavilo je svoje filmove sa željom da osvoji festivalsku nagradu Koskar, koja se dodeljuje u tri selekcije.

U domaćoj takmičarskoj selekciji, nagrada Koskar dodeljuje se za najbolji film, najbolju priču, najbolje vizuelne efekte, specijalno dostignuće i najbolji film po oceni publike. U regionalnoj takmičarskoj selekciji, nagrada Koskar dodeljuje se za najbolji film snimljen na području bivše Jugoslavije, dok se za Koskara u međunarodnoj takmičarskoj selekciji takmiče selektovani filmovi iz celog sveta. O dobitnicima Koskara odlučivaće međunarodni tročlani žiri.

U okviru pratećeg programa Festivala biće organizovan i niz tribina, izložbi i performansa, a kao najava festivala, 30. septembra biće održana 4. beogradska zombi šetnja (Zombie walk), koja će, kao i prethodne tri godine, biti humanitarnog karaktera.

Počasni gosti 11. FSFF su ruski reditelj Viktor Boulankin, osnivač Ruskog međunarodnog festivala horor filma i nagrade „Kap“ (Drop) koji će predstaviti čak dva programa ruskih filmova fantastike, kao i turski reditelj Đan Evrenol, beogradskoj publici poznat po filmu Baskin prikazanom na Festu pre nekoliko godina, čije će najnovije ostvarenje Domaćica (Housewife) beogradska publika pogledati poslednje večeri Festivala, dan pre istanbulske premijere.

4. Zombie Walk

Četvrta Zombi šetnja u Beogradu biće održana u subotu 30. septembra u 17 sati. Za maskiranje ljudi biće zadužen tim šminkera predvođen Miroslavom Lakobrijom. Više od 400 maskiranih i kostimiranih entuzijasta prošetaće prestonicom. Polazak je ispred Doma omladine Beograda.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...