•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

12 filmova koji su zamalo uništili karijere njihovih zvezda

Predstavljamo vam 12 glumaca i glumica koji su gotovo jednim filmom upropastili svoju karijeru.

12. Halle Berry: “Catwoman”
Postoji legenda koja kruži oko Hollywood-a da kad jednom glumite Bond damu, nakon toga nikada ne dobijate neku glavnu ulogu. Međutim, Halle Berry je uspela da prekine trend i glumila u X-Men-u i Catwoman!
Ali ne. Uloga u Catwoman bila je njena najveća greška. Nakon što je film propao na blagajnama bioskopa (i postao sva argumentacija MRA za „filmovi u kojima su žene glavne - ne zarađuju“), Halle Berry nikada nije dobila drugu glavnu ulogu. Vratila se svojoj ulozi Storm u filmu "X-Men", ali od tada se ništa nije veliko dogodilo u njenoj glumačkoj karijeri.

11. The Rock: “Tooth Fairy”
Naravno, sada svi čujemo "The Rock" i sećamo se velikih filmova poput Walking Tall, Fast and Furios i BayWatch. Međutim, bilo je vreme kada je karijera The Rock-a bila gotovo završena. Nakon što je glumio u Tooth Fairy, porodičnoj zvrčki sa nula smešnih trenutaka i groznim zapletom uopšte, dugo nije mogao da se domogne dobre uloge.
Shvatamo. The Rock je manje-više istoj kategoriji glumaca kao i Vin Diesel (glomazan, jak i ćelav). Vin Diesel je isporučio Pacifier i apsolutno zakucao tu ulogu. Ti si The Rock, naravno da ćeš moći da izvučeš sličan štos. Ali Rock nije mogao.

10. Will Smith: “After Earth”
Mislili biste da lјudi koji imaju karijere poput Will Smith-ove ne mogu da učine pogrešno. Fresh Prince of Bel Air, Men in Black, Wild Wild West, Pursuit of Happiness – Will Smith (i njegov sin) imaju sjajne rezultate za glume u sjajnim filmovima. Međutim, njihov izbor „zvezdanog porodičnog vozila“, koje je bilo After Earth, bio je užasan kritički i komercijalni promašaj, i oba glumca nisu mogla da postignu neke značajne uloge veoma dugo. Tek nedavno Will Smith je uspeo da nadvlada štetu koju mu je napravila After Earth glumeći u sjajnom filmu Concussion.

9. Topher Grace: “Spider-Man 3”
Prvi film o Spider-Man-u bio je ogroman hit. Bio je to prvi prikaz Spider-Man-a na velikom platnu, a fanovi kinematografije i stripa bili su oduševlјeni kada su na ekranu videli nešto uzbudlјivo. Nastavak, Spider-Man 2, uspeo je da nadmaši očekivanja (jedan od retkih slučajeva u kojima je nastavak podjednako dobar kao i prvi deo). Nije bilo ničega što bi moglo da krene naopako sa Spider-Man 3, film koji je trebao da dovede jednog od najvećih neprijatelјa Peter Parker-a - The Venom.
Topher Grace je imao pobedničku ruku. Igrao je zlikovu svih zlikovaca Spider-Man-a.
Ali sada znamo kako se pokazao taj film. Bilo je nekoliko tužnih preokreta u odelјenju za scenariste, nekoliko velikih tonskih pogrešnih prosuđivanja režisera, a film je ipak uspeo da se plasira na veliko filmsko platno, gde je uspeo da razočara čak i najoprostivije fanove Spider-Man franšize.

8. Geena Davis: “Cutthroat Island”
Govori puno kada film ubije tri karijere. Cutthroat Island okončalo je karijeru Renny Harlin (reditelј), Matthew Modine i Geena Davis. Svo troje nisu uspeli da dobiju još jedan veliki uspešan film od ovog užasnog promašaja. Geena Davis bila je najbliža povratku u središte pažnje kada je glumila u filmovima Stuart Little (odrasli smo na tome!). Osim toga, bila je to TV i direktno na DVD filmovi.

7. Chris Klein: “Rollerball”
O čoveče ... Ovaj film je UŽASAN. Toliko je grozan da čak i ne može da prođe sa „tako je loš da je dobro“. Mislimo, koncept je da postoji distopijski svet u kojem je najveća zabava izmišlјeni sport zvan Rollerball i on je zloban i opasan. Zašto bi Chris Klein uopšte pristao na to? To je okončalo njegovu karijeru. Tako mu je bilo dobro sa American Pie-om, a onda se ovo dogodilo…

6. Natalie Portman: “Star Wars”
The Star Wars prequels bili su užasni. Naravno ako ste odrastali baš dok su izlazili, možda ste drugačije mislili, ali čak i sada, unazad, videvši stare - objektivno je tačno da su prequels-i bili grozne, gadne stvari. Oh, pa dobro. Pogled unazad je 20/20. Sigurni smo da Natalie Portman to zna bolјe od većine. Nјena uloga Padme Amidale u Star Wars prequels-ima učinila je sve, ali je skoro ubila njenu glumačku karijeru. Svi filmovi su se susreli sa povratnom reakcijom obožavatelјa, a nakon filmova prošla je priličan tampon period pre nego što je konačno bila glumila u filmu “Put Her in Cold Mountain” Anthony Minghella.

5. Hayden Christensen: “Star Wars”
U redu, ako je karijera Natalie Portman pretrpela jer je glumila u lošem filmu, karijera Haiden Christensen zastala je nakon što nije uspeo da glumi u lošem filmu. Možete kriviti scenariste i režisera koliko god želite, ali kada dobijete da glumite najzloglasnijeg negativca u istoriji kinematografije, šta god da radite, ne prikazujete ih kao nepromišlјeno dete koje se ponaša jer se oseća zlostavlјano. A ipak je to učinio. Zahvalјujući njegovoj neverovatnoj glumačkoj sceni Darth Vader nije ništa drugo do rezultat tinejdžerskog bunta koji se zaneo i trajao nekoliko decenija predugo.
Ovakva vrsta glumačkog greha ne može biti oprošten. Star Wars prequels bili su loši, ali njegova mrtva karijera je 100% na samom glumcu.

4. Sean Connery: “League Of Extraordinary Gentlemen”
Sean Connery-eva pesama toliko je solidna koliko može da bude portret glumaca. Za Boga miloga, on bio je James Bond! Pa ipak, na ovoj planeti ne postoji nijedna filmska zvezda koja nije imuna na strašnu nesreću glume u užasnom filmu.
Sean Connery igrao je lik u The League of Extraordinary Gentlemen i od tada nije viđen na velikom platnu. Da ... Taj film je bio TOLIKO loš.
Naravno, možete da tvrdite da je problem Connery-eve godine, ali želimo da vas podsetimo da je Conneri pobedio u “People’s Sexiest Man of the Century” u 69. godini, pa ne, to nije to.

3. Cuba Gooding, Jr.: “Jerry Maguire”
Ironija osvajanja Oscara za Jerry Maguire-a i završavanje karijere sa tim što, u osnovi, Jerry Maguire nije izgubio na Cuba Gooding-u. U njegovim starijim danima nije imao problema sa pronalaženjem sjajnih uloga. Šta više, njegovo ime potpisano u filmu bilo je dovolјno da mu daju zeleno svetlo iz studija. Ali ovi dani su završeni, a on sada glumi u filmovima direktno na DVD. Iako, po njegovoj zasluzi, izgleda da mu to ne smeta. Izabran je da odbije uloge u nekim sjajnim filmovima kako ne bi izgledao kao neko ko očajnički želi da im se karijera vrati na pravi put. Poštujemo to.

2. Demi Moore: “Striptease”
Pre nego što je Striptiz uništio njenu karijeru, Demi Moore je igrala u filmu "Ghost" (simpatični, legendarni film), Indecent Proposal (sjajan film) i Disclosure. Zatim je glumila u Striptease-u i svi su dugo bili zaboravili na nju dok se nije udala za (a potom i razvela) Ashton Kutcher-a. Striptiz je očigledno bio užasan film (12% na rotten tomatoes). Cilј mu je bio da unovči Demi-n status seksualnog simbola nakon Indecent Proposal-a, ali nije se sasvim uspelo, zar ne?
Barem Demi je iz njega izašla sa platom od 12,5 miliona dolara i naučenom lekcijom. U njenom sledećem filmu igrala je ćelavog vojnika (i prošla je na bioskopskim glagajnama mnogo bolјe).

1. Jennifer Lopez: “Gigli”
Sećate se kada je J Lo bila ozbilјan član glumačke ekipe u nekim prilično dobrim filmovima? Out of Sight, Anaconda, The Wedding Planner - zaista je imala dobre uloge. Odnosno, imala je dobar spisak sa ulogama do Gigli-a. Daleko najgori film na ovoj listi (6% Rotten Tomatoes ocena) i onaj koji je srušio karijeru J Lo. Bila je blizu stvaranja velikog povratka sa Shall We Dance, ali od tada je uglavnom u sporednim ulogama u ansambl ulogama.
Iznenađujuće, Ben Affleck se odlično snalazi, uprkos tome što je strašan u ovom užasnom filmu. Seksizam Iskreno želimo da je obrnuto. J Lo je sjajna glumica, a Ben Affleck užasan Batman.

Podeli:



Preporucujemo