•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

12. KIDS FEST u bioskopu Vilin Grad

Da li ste spremni da filmujete u ritmu sreće? Zanima vas šta su organizatori spremili za jedini filmski festival posvećen najmlađoj publici?

Odgovore na ova i druga pitanja o uzbudljivom dečijem svetu otkrijte na najpopularnijem festivalu zabave – Dečijem filmskom festivalu KIDS FESTU, koji se ove godine održava od 24. do 30. oktobra u bioskopu Vilin Grad, pod sloganom "Filmujmo u ritmu sreće"!
Osim u Nišu, festival se ogranizuje i u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i u još 30-tak gradova širom Srbije.

Najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da gledaju zanimljive filmske premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova iz Švajcarske, Amerike, Francuske, Belgije, Češke, Holandije… Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a na KIDS FESTU naći će se sinhronizovani na srpski jezik.

Ove godine raznovrsan program od 20 ostvarenja je podeljen u dve celine:
KIDS Arena (do 12 godina) i TEEN Arena (12-16 godina).

Najmlađi će moći da uživaju u filmovima KIDS Arene, gde si svi naslovi sinhronizovan na srpski jezik. KIDS Arena će u svojoj ponudi imati 3D film „Snupi i Čarli Braun – Film o klinjama“, 2D filmove „Čudovištance Moli“, „Pat i Mat“ i druge.

Kao i svake godine, program KIDS Arene nudi ostvarenja iz celog sveta, poput koreanskog filma „Naš svet“, dokumentarca „Plovidba kroz vreme“, 3D filmova „Kung fu Panda 3“ i „Ledeno doba: Veliki udar“, kao i film „Trolovi“ koji će premijerno i ekskluzivno biti prikazan na 12. Kids festu.

Novouspostavljen program TEEN Arena namenjen je uzrastu od 12 do 16 godina, a tu će se naći filmovi poput „Dom gospođice Peregrin za Čudnovatu decu“, „Avril i neverovatni svet“ i drugi.

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FESTU se nisu menjale, pa će i ove godine biti veoma pristupačne, posebno za grupne posete. Sve informacije o ulaznicama, terminima i organizovanim posetama možete naći na sajtu bioskopa Vilin Grad.

Pozivamo vas da i ove godine budete deo čudesnog dečijeg filmskog sveta!

KIDS ARENA

NAŠ SVET

Titlovano

Drama

Preporučeni uzrast: 10+

Originalni naziv: U-RI-DEUL

Režija: Ga-eun Yoon

Zemlja porekla: Južna Koreja

Trajanje: 95'

Prijateljstvo između desetogodišnje Sun i nove devojčice Džije, kreće da se raspada kada Džija shvati da se Sun ne uklapa u društvo u školi zbog svog siromašnog porekla. Ova dirljiva priča koja savršeno oslikava realnost i svet u kome vlada zakon jačega, podseća na značaj prijateljstva i lojalnosti koje deci i ljudima daju snagu da se suprotstave nepravdi i nasilju.

GOSPODIN ŽABA

Titlovano

Porodični, fantazija

Preporučeni uzrast: 6+

Originalni naziv: Meester Kikker

Režija: Anna van der Heide

Zemlja porekla: Holandija

Trajanje: 86'

Ovo je jedno standardno odeljenje, sa normalnim učenicima i sasvim običnim učiteljem. Ali, da li je baš tako? Život učenika dobija potpuno drugačiji smisao, kada otkriju da se njihov učitelj pretvara u ŽABU! Srećom, jedna učenica voli vodozemce i uradiće sve kako bi zaštitila učitelja od ostalih opasnih životinja...

MALI TRAKTOR FERGI

Sinhronizovano

Porodični, igrani

Preporučeni uzrast: 4+

Originalni naziv: Gråtass - gøy på landet!

Režija: Peder Hamdahl Næss

Zemlja porekla: Norveška

Trajanje: 77'

Na prvi pogled, Fergi je poput ostalih sivih traktora na selu. Čini nam se da se uopšte ne razlikuje od ostale legendarne ,,braće'', čuvene loze Ferguson traktora. Ipak, Fergi je veoma poseban. Verovali ili ne, on ima toplo srce koje kuca za njegove prijatelje. Učiniće sve da pomogne svom drugaru, dečaku Gevinu, pa tako jednog dana zajedno kreću u misiju...

PTICE SELICE

Titlovano

Drama, porodični

Preporučeni uzrast: 8+

Originalni naziv: Les oiseaux de passage

Režija: Olivier Ringer

Zemlja porekla: Belgija

Trajanje: 84'

Kada ti je rođendan 29. februara baš je glupo, a čini se još gorim kada dobiješ pačije jaje na poklon. Međutim, kada se iz jajeta izlegne slatko malo pače, desetogodišnja Keti i njena drugarica Margo jarko žele da ga čuvaju. Ali roditelji male Margo su baš protiv toga. Da bi sprečile da pače ne postane hrana, njih dve kreću na uzbudljivu avanturu…

BELA I SEBASTIJAN - AVANTURA SE NASTAVLJA

Titlovan

Avantura, porodični

Preporučeni uzrast: 8+

Originalni naziv: Belle et Sébastien, l'aventure continue

Režija: Christian Duguay

Zemlja porekla: Francuska

Trajanje: 97 minuta

Septembar, 1945. Sebastijan nestrpljivo čeka na povratak svoje drugarice Angeline koju niije video već dve godine. Kada se na putu do malog sela, avion u kome se ona našla, sruši uspred visokih planina, Sebastijan zajedno sa svojim psom Belom, kreće na neustrašivu avanturu u potrazi za drugaricom za koju veruje da je živa...

PAT I MAT

Bez dijaloga

Komedija, fantazija

Preporučeni uzrast: 4+

Originalni naziv: Pat & Mat The Film

Režija: Marek Beneš

Zemlja porekla: Češka

Trajanje: 84’

Pat i Mat su 40 godina jedan drugom bili najbolje komšije. Sada su odlučili da se osvrnu na svoj ludi život. Šta može biti bolje od kućnog filma na 35-milimetarskoj traci na kojoj su zabeleženi brojni trenuci iz njihovog svakodnevnog života?

SA VRHA SVETA

Sinhronizovano

Drama, porodični

Preporučeni uzrast: 8+

Originalni naziv: Long way North

Režija: Rémi Chayé

Zemlja porekla: Francuska

Trajanje: 81’

U ovoj čarobnoj i epskoj animiranoj avanturi, petnaestogodišnja ruska aristokratkinja Saša kreće na potresan i opasan put ka Severnom polu u očajničkoj potrazi za svojim dedom, poznatim istraživačem koji je dizajnirao veličanstveni brod, ali se nikada nije vratio sa svoje ekspedicije.

SOLAN I LUDVIG – VELIKA TRKA ZA SIROM

Sinhronizovano

Komedija, fantazija

Preporučeni uzrast: 4+

Originalni naziv: Solan og Ludvig: Herfra til Flåklypa

Režija: Rasmus A. Sivertsen

Zemlja porekla: Norveška

Trajanje: 78’

Nakon što se takmičenje završilo nerešenim rezultatom, dva suparnička sela, Flaklipa i Slidre – donose odluku da ponovo, nakon dugog perioda, pokrenu tradicionalno takmičenje u pravljenju sira. Hvalisava ptica Solan, nervozni jež Ludvig i pronalazač mekog srca Reodor, veruju da će udruženim snagama izaći kao pobednici iz ovog avanturističkog okršaja.

ČUDOVIŠTANCE MOLI

Sinhronizovano

Animacija, avantura, porodični

Preporučeni uzrast: 4+

Originalni naziv: Molly Monster

Režija: Ted Sieger

Zemlja porekla: Švajcarska

Trajanje: 70'

Čudovištance Moli jedva čeka da se beba čudovište izlegne iz jajeta. Ali Molini roditelji prvo moraju otići na ostrvo s jajima kako bi sačekali da se prinova izlegne. Otkrivši da su roditelji zaboravili da ponesu njen poklon za bebu, Moli brzo kreće za njima...

ČOVEČULJAK

Titlovano

Komedija, fantazija

Preporučeni uzrast: 10+

Originalni naziv: Malý pán

Režija: Radek Beran

Zemlja porekla: Češka

Trajanje: 84’

U maloj kući ispod brega, živeo je jedan Čovečuljak koji je vodio običan život dok jednog dana nije usnio neobičan san. U snu je video kućicu sa čudnovatim znakom i porukom: ,,Ovde ćeš pronaći ono što ti je nedostajalo’’. Nije časio ni časa, već je hitro krenuo na put prepun vragolasto teških zadataka...

TROLOVI

Sinhronizovano

Animirani, 3D

Preporučeni uzrast: 4+

Originalni naziv: Trolls

Režija: Mike Mitchell

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 84’

Kada Maka, optimistična i vesela princeza Trolova, započne opasnu misiju spašavanja svojih najboljih drugara od gladnih Bergena, dolazi do toga da moli Zakerala za pomoć – pesimističkog realistu koji želi princezi da dokaže da svet nisu kolačići i duge. Njih dvoje će se zajedno upustiti u avanturu koja će ih odvesti van sveta koji im je poznat.

LEDENO DOBA: VELIKI UDAR

Sinhronizovano

Animirani, 3D

Preporučeni uzrast: 6+

Originalni naziv: Ice Age: Collision Course

Režija: Mike Thurmeier

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 94’

U petom nastavku svima poznati junaci bore se da spreče smak sveta od asteroida koji uništavaju Zemlju. Čitavu seriju nesrećnih događaja, kao i uvek, pokreće veverica Skret. Njegova epska potraga za odbeglim žirom će ga katapultirati u svemir, gde će se dogoditi niz kosmičkih događaja koji prete uništenju celog sveta.

SNUPI I ČARLI BRAUN: FILM O KLINJAMA

Sinhronizovano

Animirani, 3D

Preporučeni uzrast: 4+

Originalni naziv: The Peanuts Movie

Režija: Steve Martino

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 93’

Da li vam zvuče poznato imena Snupi, Čarli Braun, Lusi, Lajnus, Pepermint Peti? Verovali ili ne, prošlo je već 35 godina od njihovog prvog pojavljivanja. Glavni junaci jednog od najpopularnijih i najuticajnijih stripova ,,Klinje” stižu nam u jednom od najiščekivanijih ostvarenja godine ,,Snupi i Čarli Braun: film o Klinjama”,ali ovog puta u 3D tehnologiji.

KUNG FU PANDA 3

Sinhronizovano

Animirani, 3D

Preporučeni uzrast: 6+

Originalni naziv: Kung fu panda 3

Režija: Alessandro Carloni

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 95’

Kada se Poov davno izgubljeni tata panda iznenada pojavi, ponovo okupljeni duo putuje u tajni raj panda da se upozna sa neverovatno smešnim, novim likovima. Međutim, kada zloća Kai, počne da pobeđuje kung fu majstore širom Kine, Po mora da učini nemoguće – da nauči selo puno miroljubivih i smotanih likova da postanu ultimativna banda Kung fu panda!

ALVIN I VEVERICE: VELIKA AVANTURA

Sinhronizovano

Animirani

Preporučeni uzrast: 6+

Originalni naziv: Alvin and the chipmunks: the road chip

Režija: Walt Becker

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 92’

Tri živahne veverice u četvrtom delu kreću na putovanje do Majamija kako bi zaustavile Dejva da zaprosi svoju devojku. U novom filmu, krzneni drugari veruju da je Dejv odlučio da zaprosi svoju novu devojku u Majamiju. Ubeđeni da će da ih ostavi nakon veridbe, Alvin, Teodor i Sajmon pakuju kofere i kreću na put da ga spreče u tome.

TEEN ARENA

LETO ZA VELIKE STVARI

Titlovano

Komedija, drama, porodični

Preporučeni uzrast: 12+

Originalni naziv: Once i was beehive

Režija: Maclain Nelson

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 119'

Godinu dana nakon smrti svog muža, majka tinejdžerke Lejn Sper se udaje za drugog čoveka i to Mormona. Tokom njihovog medenog meseca Lejn ostaje sa njegovom porodicom koja je odvodi u kamp zajedno sa ostalim devojkama Mormonkama. Da li će joj nova okolina pomoći da se pomiri sa smrću svog oca i pronađe svoj mir?

ODISEJA

Titlovano

Avantura, biografski

Preporučeni uzrast: 12+

Originalni naziv: L'ODYSSÉE

Režija: Jérôme Salle

Zemlja porekla: Francuska

Trajanje: 122’

Godine 1948. Žak Iv Kusto, njegova supruga i dva sina žive idilično, u lepoj kući sa pogledam na Sredozemno more. Ali Žak žudi za avanturom. U tome će mu pomoći pronalazak specijalne ronilačke opreme sa kojom može da diše pod vodom i zahvaljujući kojoj otkriva novi svet. Sada, taj svet želi da istraži i spreman je da žrtvuje sve.

AVRIL I NEVEROVATNI SVET

Titlovano

Animacija, avantura, komedija

Preporučeni uzrast: 12+

Originalni naziv: Avril et le monde truqué

Režija: Christian Desmares, Franck Ekinci

Zemlja porekla: Francuska

Trajanje: 105’

Pariz, godina 1941. Porodica naučnika na pragu je pronalaska moćnog seruma nepobedivosti kada roditelji iznenada bivaju misteriozno oteti ostavljajući iza sebe svoju maloletnu ćerku Avril. Deset godina kasnije, iznenada će se naći u centru bizarne zavere. Zajedno s mačkom Darvinom i svojim pouzdanim prijateljem, Avril kreće u potragu...

DOM GOSPOĐICE PEREGRIN ZA ČUDNOVATU DECU

Titlovano

Fikcija, avantura

Preporučeni uzrast: 12+

Originalni naziv: Miss Peregrine's Home For Peculiars Children

Režija: Tim Burton

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 128’

Priča prati šesnaestogodišnjeg Džejkoba čiji život teče potpuno mirno sve do strašne smrti njegovog dede, koja se dogodila pod sumnjivim okolnostima. Džejkobu do ruku dospeva tajanstveno pismo koje ga odvodi na velško ostrvo i do doma gospođice Peregrin za čudnovatu decu.

PLOVIDBA KROZ VREME: PUT ŽIVOTA

Sinhronizovano

dokumentarni

Preporučeni uzrast: 10+

Originalni naziv: Voyage of Time: Life's Journey

Režija: Terrence Malick

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 90'

Pravo uživanje za sve ljubitelje fantastičnih filmskih pokretnih slika, snažnih vizuelnih prikaza u režiji čuvenog Terensa Malika. Malik je američki filmski režiser, scenarista i producent, koji je radio više od 30 godina na ovom dokumentarnom filmu. On je napisao i režirao ovo ostvarenje koje slavi Zemlju – od rođenja univerzuma do njegovog konačnog raspadanja.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu