•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

14 festivala u okviru Belef-a

Kako prenosi portal 24sata.rs, beogradski letnji festival (Belef), koji počinje prekosutra i traje do 15. avgusta, ove godine postaje „festival festivala” - sabraće 14 manjih festivala i 48 programskih celina. Za dva i po meseca održaće se oko 30 koncerata, 40 di-džej nastupa, tri filmska festivala i niz drugih besplatnih sadržaja.

Najveća promena je u koncepciji pa će Belef u okviru svog imati i delove programa festivala koji se tokom ova 83 dana održavaju u gradu.

- Imamo veliki broj sadržaja zahvaljujući dobroj saradnji sa brojnim beogradskim festivalima, a ovaj koncept predstavlja pionirski poduhvat u Srbiji. Sada povezujemo najbolje što beogradska festivalska scena ima da ponudi i to uz besplatan ulaz - kaže Vuk Despotović, direktor Belefa.

Belef počinje prekosutra Mikserovom međunarodnom izložbom „Brisani prostor”, ali ostali programi će se održavati sve do polovine avgusta i još nije definitivno kako će izgledati. U svakom slučaju, biće tu atraktivnog muzičkog i vizuelnog programa, ali i različitih književnih, filmskih, teatarskih, edukativnih sadržaja.

Festivali u okviru Belefa

Ring Ring (25-28. jun i 17-18. jul)

Festival eksperimentalne i vorld muzike donosi šest koncerata - Kadabra i Svetlane Maraš iz Srbije, Mokumba iz Zimbabvea, Tamikresta iz Malija, Fil Nibloka, If Bvane, Ketrin Liberovskaje iz SAD...

Baskerfest (2-4. avgust)

Nastupi nekoliko evropskih uličnih zabavljačkih trupa - od žongliranja vatrom, preko akrobatske vožnje bicikla na žici razapetoj između krovova visokih zgrada do preletanja raznih prepreka u automobilu.

Mikser (25. maj - 25. jun)

Međunarodna izložba „Brisani prostor - Mikser na Belefu" - intervencije 19 umetnika u zgradi Geozavoda.

Stendap fest (14-17. jun)

Nastupi više od 20 komičara iz regiona i Velike Britanije.

B-link (21-24. jun)

Festival novih komunikacija - tribine o korišćenju, ali i zloupotrebi savremenih tehnologija u savremenoj industriji igara.

Koreografske minijature (27. jun, 3-10. jul)

Predstava „Mit" plesne kompanije M&N, u izvođenju Mihal Rinija i Nastje Bremec iz Slovenije, i izložba fotografija Festivala koreografskih minijatura autora Srđana Mihića.

Belef na Kališu (29. jun - 26. jul)

Seriju koncerata na Kališu upotpuniće izložba fotografija, virtuelne panorame Kalemegdana, projekcije časopisa "National Geographic"...

Sedam veličanstvenih (9-11. jul)

Izbor sedam najboljih svetskih dokumentaraca ovog puta baziran na filmovima koji se na različite načine bave fenomenom muzike.

Resonate (25-27. jul)

Festival analogno-digitalnih umetnosti obuhvatiće nastupe i predavanja svetski priznatih umetnika.

Teratorija (29. jul - 15. avgust)

Izrada i postavljanje u javni prostor eksponata velikih dimenzija u drvetu i terakoti.

Supernatural (3-5. avgust)

Na Adi Huji ponovo će se okupiti umetnici i ekološke organizacije, a u muzičkom delu programa učestvovaće Irie FM, Goran Milošević...

Krokodil (10-11. avgust)

Predstaviće se autori koji imaju uspešne karijere u književnosti, ali i muzici - Daniel Kovač (Jarboli), Aleksandar Stojković (Goribor), Kebra (Obojeni program), Damir Avdić, Marčelo...

Outside (10-15. avgust)

„Mesta koja nedostaju” - obilasci Beograda kroz lična sećanja, pri čemu će vodiči biti umetnici, kustosi, građani.

Nedelja dizajna (3-17. jun i 15-16. jul)

Radovi više od 100 dizajnera u sklopu projekta „100% Future Serbia” i projekcije nagrađivanih dizajn-filmova.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu