•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

15 godina od filmskog čuda 'Veštica iz Blera'

Prošlo je 15 godina otkako je mali film napravljen sa minimalnim budžetom i sa ljudima koji rade po prvi put na filmu, došao niotkuda i promenio filmsku istoriju zauvek. Do današnjeg dana, Blair Witch Project i dalje jedan od najvećih uspeha u istoriji filma, a njegova godišnjica čini da osećamo nostalgiju.

Evo pet stvari koje trebate znati zašto je film Veštica iz Blera (The Blair Witch Project) postao neočekivani hit:

Ovaj film je odgovoran za podžanr horor filma 'pronađeni snimak'
Film je snimljen tako da izgleda kao da je sirove dokumentarne snimke povezao neki amater, lov i hvatanje veštice u šumi. Iako se može ova metoda snimanja činiti kao uobičajena danas, reditelji Daniel Myrick i Eduardo Sánchez su bili zaista revolucionarni u to vreme.

Većina toga je improvizovano
Tri glavna glumca u filmu nisu imala ništa sem 35 stranica teksta u kojima je opisana radnja, razne poruke tokom snimanja, planovi kojim putem bi trebali da idu u svojoj potrazi i šta gde treba da rade. U većini scena oni iskreno reaguju i vode dijaloge, računajući mnoge čudne stvari koje su susretali u šumi, uključujući i zube.

Ti zubi
Za zloglasnu scenu u kojoj je Heather (Heather Donahue) pronalazi ljudske zube u paketu od štapića, Sánchez ih je nabavio od njegovog zubara.

Legendarna internet marketing kampanja
Iako je web je još uvek u svojim fazama uspona, to nije zaustavilo Myricka i Sáncheza da naprave jednostavni web sajt koji će usmeriti fokus na razna teoretiziranja i nagađanja.

To je bilo jednostavno čudo
Niko od aktera u filmu nije ostvario zapažene karijere u Hollywoodu, a Myrick i Sánchez nikada ponovno nisu ponovili uspeh svog prvog i najpoznatijeg filma.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....