•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

16 činjenica koje niste znali o Joaquinu Phoenixu, holivudskom rekluzivnom geniju

U Hollywood-u sigurno ima puno ekscentričnih glumaca. Ali samo nekolicina se poklapa sa čistoćom luckavosti Joaquin-a Phoenix-a.

U stvarnosti, postoji mnoštvo ludih priča Joaquin-a Phoenix-a. Možda ništa od toga nije bizarnije nego vreme kada se odrekao na nekoliko godina glumačke karijere da bi napravio „dokumentarni film“ koji je predstavio njegov dramatični zaokret od glumca nominovanog za nagradu Akademije u želim da budem reper. Tokom perioda snimanja dokumentarca dve godine, Phoenix je javno morao da ostane u karakteru, a ni prijatelјima nije mogao da kaže da je njegov nastup bio samo laž.

Uprkos svim bezobraznim podvizima Joaquin Phoenix-a, ne može da mu se porekne neverovatni talent glumca. U stvari, njegov talenat je možda razlog zbog čega on može da bude među najvišem rangiranima svih holivudskih čudesa i još uvek dobija uloge od vodećih režisera industrije. Pročitajte sve o čudu od deteta koji se pretvorio u glumca A-klase.

Nјegovi roditelјi su bili pripadnici kontraverznog verskog kulta

1970-ih Pheonix-ovi roditelјi su se pridružili izuzetno kontroverznoj hrišćanskoj grupi, Children of God. Nakon što su se pridružili, doveli su svo petoro svoje dece (Joaquin, River, Rain, Liberty i Summer) u ono što se obično naziva kultom. Porodica je provodila godine putujući po Centralnoj i Južnoj Americi.

"Moji roditelјi su imali religiozno iskustvo i osećali su se snažno zbog toga", rekao je Phoenix tokom intervjua za Playboy 2014. godine. "Oni su želeli da to podele sa drugim lјudima koji su želeli da razgovaraju o svom iskustvu sa religijom. Ti prijatelјi su bili poput: „Oh, i mi verujemo u Isusa." Mislim da su moji roditelјi mislili da su našli zajednicu koja deli njihove ideale. Kultovi se retko reklamiraju kao takvi. Obično neko kaže: „Mi smo istomišlјenici. Ovo je zajednica“, ali mislim da u trenutku kada su moji roditelјa shvatili da postoji nešto više od toga, oni su izašli."

Pozvao je 911 kada se njegov brat River smrtonosno predozirao

I Joaquin i njegova sestra Rain bili su prisutni u noćnom klubu Johnny Depp-a u Los Angelesu, The Viper Room, večeri kada je njihov brat River umro od predoziranja drogom 1993. Talentovani 23-godišnji glumac očito je pao u rutinu pušenja kreka ili upucavajući koku direktno u njegove vene, a zatim upucavajući heroin. Te sudbonosne noći, Joaquin je bio taj koji je uputio poziv.

Odrekao se nekoliko godina glumačke karijere jer je hteo da postane reper

Joaquin Phoenix je 2008. najavio zvanično odustajanje od glume da bi nastavio karijeru u hip hopu. Jedan od njegovih prvih neverovatnih javnih nastupa u potrazi za tom navodnom ambicijom bilo je Phoenix-ovo silovanje, vrlo loše, u noćnom klubu u Miamiju, gde je na kraju pao sa bine. Možda se sećate izuzetno neprijatnog, ali prilično smešnog intervjua, u emisiji Late Show sa David Letterman-om. Tokom intervjua, Joaquin je izgledao potpuno izvan sebe. Lice mu je bilo prekriveno čudnom bradom, kosa je bila dredovana, težina mu je bila naviše podignuta i nije mogao povezano da odgovori na nijedno Lettermanovo pitanje.

Casey Affleck (Joaquinov zet) režirao je dokumentarni film pod nazivom I'm Still Here, oslikavajući Phoenix-ovu tranziciju sa Academy Award nominovanog glumca u želim da budem reper. U dokumentarcu vidimo Phoenix-ov pokušaj da P. Diddy producira njegovu muziku; gledamo kako glumac šmrče kokain, puši travu, ima psihotične iluzije, učestvuje u seksualnom napadu i zabavlјa se kurvama. Tokom jedne posebno uznemirujuće scene, nakon što Joaquin odabere internet prostitutku, on odlazi do prozora da gleda i čeka da dođe pratnja. On jezivo kaže: „Ovo je najbolјi deo. Čekajući da se pojave i pitajući se kako mirišu njihove zadnjice."

Otkriveno je samo nekoliko nedelјa nakon premijere filma I’m Still Here's 2010 da je dokumentarac zapravo mockumentararac. Phoenix-ovi šnanigani i njegovo pojavlјivanje u liku tokom dve godine bili su složena prevara u pokušaju da se kritikuje želјa medija da pokriju slave i skandale slavnih. Pored toga, nakon svog nastupa u indie Two Lovers koji je 2008. godine stigao u bioskope, Phoenix se neće pojaviti na velikom platnu u dugometražnom filmu do 2012. godine u The Master-u.

Mockumentarac je završio sa samo 500.000 USD. Kritičari su takođe generalno odbacili projekat. Iako je Phoenix izgubio skoro četiri godine karijere zbog složene faze koja je bila I'm Still Here, on je srećom mogao da se oporavi zbog svog ogromnog talenta kao glumca.

Werner Herzog mu je spasio život

2006. godine glumac iz Gladiator-a slupao se i prevrnuo automobil tokom vožnje vetrovitom putem u Hollywood-u. Tada, baš kao iz nekog filma, slučajno se pojavio legendarni režiser filmova Werner Herzog, koji ima kuću u tom kraju i spasio Joaquin-a iz olupine. Phoenix je ležao dezorijentisan u okrenutom vozilu kada je čuo kucanje na prozoru.

"Tamo je govorio nemački glas:" Samo se opusti ", prisećao se Phoenix. Herzog je tada pomogao Phoenix-u da izađe iz automobila. "Nešto je tako smirujuće i lepo u glasu Werner Herzog-a," rekao je Phoenix. "Osećao sam se potpuno u redu i bezbedno."

Naravno, Herzog je i sam pomalo ekscentričan. Otišao je u sekundi kada je shvatio da je sa Joaquin-om sve u redu. "Izašao sam iz automobila i rekao sam hvala vam", rekao je Phoenix. "A njega nije bilo."

Ne slika se sa obožavatelјima

Phoenix se ne slika s fanovima da bi bio kreten ili neka neprilagođena slavna osoba. U stvari, ne smeta mu razgovor sa lјudima koji mu prilaze. Radije bi imao pravi trenutak razgovarajući sa drugom osobom, nego što je stalno okružen „ulizičkom energijom“ koja može da dođe sa teritorije biti poznat glumac. Opisao je iskustvo koje je imao sa ženom u robnoj kući tokom intervjua za Playboy:

"Žena je pre neki dan došla u prodavnicu i rekla," Stvarno mi je žao, ali možemo li da napravimo sliku?" Rekao sam: "Znate šta? Ja to ne radim, ali hvala vam na dolasku. Mislim, ovde sam sa dvojicom svojih prijatelјa, a vi ste sami i došli ste da kažete zdravo. To je zaista bilo hrabro od vas." Kakvu god energija da je imala nestala je momentalno. Razgovarali smo malo. Onda je ona otišla i kupila sebi jebene čarape dokolenice, a ja sam kupio moje glupe helanke i to je bilo to. "

Phoenix nikada nije pevao pre nego što je glumio u filmu Walk The Line

Ako zatvorite oči i slušate zvučni zapis za biografski film Johnny Cash-a iz 2005. Walk the Line, možda ćete pomisliti da zapravo Cash lično peva pesme. Međutim, Joaquin Phoenix je otpevao svaku notu u filmu uprkos tome što nikada nije pevao. Glumac je takođe samostalno svirao gitaru.

Na pitanje da li je iznenađen što može da oponaša Cash-ov poznati bariton glas, Phoenix je odgovorio: "Iznenađen sam samo što sam prošao kroz pesmu! Nikada ranije nisam pevao, ali ako bih pokušao da pevam uz tako nešto, to bi bili John Lennon i David Bowie, koji obojica pevaju prilično visoko." On je nastavio: „Dakle, iznenada da odem kod John-a bilo mi je tako čudno. Bilo je vrlo čudno kada sam morao da koristim deo svog glasa za koji nisam znao ni da postoji“.

Poznati filmski kritičar Roger Ebert napisao je o Phoenix-ovom izvođenju: "Poznavajući manje-više napamet albume Johnny Cash-a, zatvorio sam oči da se usredsredim na zvučni zapis i zaklјučio da, da, to je bio glas Johnny Cash-a koji sam slušao. Odjavna špica jasno daje do znanja da Joaquin Phoenix peva, a ja sam bio zaprepašćen."

On je dobio (lažno) pokakivanje na I'm Still Here

Od svih zinuti od čuda stvari koje se dešavaju u I'm Still Here, scena u kojoj se Phoenix-ov pomoćnik i bivši kolega Anthony Langdon osvećuje, možda je najveća od svih njih. Langdon, bivši gitarista ritmičkog benda Spacehog, trpi suludu količinu verbalnog zlostavlјanja od Phoenix-a tokom dokumentarca. U jednoj sceni, Phoenix mu čak govori da će da mu se pokaki po njegovom licu.

Ali Langdon ga pretiče za udarac. U činu osvete, Langdon jedno veče ulazi u Phoenix-ovu spavaću sobu dok glumac koji se pretvorio u repera spava. Zatim nastavlјa da sere po njemu, i sve to dok Affleck i ekipa snimaju događaj. Naravno, kasnije ćemo saznati da je ceo film bio samo prevara, zbog čega Langdon-ova kaka nije stvarni izmet. Ali ipak, Phoenix i kompanija su želeli da lјudi veruju da je Langdon toliko uznemiren Phoenix-om da je pribegao pražnjenju creva nad njim.

Imao je ime Leaf preko deceniju

Joaquin je 1978. godine promenio ime u Leaf jer ga je iznerviralo što ljudi ne mogu pravilno da izgovore njegovo ime i zato što su njegova četiri brata i sestre imala imena koja su u vezi sa prirodom. "Promenio sam ime jer niko u Sjedinjenim Državama nije mogao da izgovori 'Joaquin' i nekada sam se kao dete nervirao zbog toga. Sva deca u mojoj porodici imala su divna imena a ja sam dobila 'Joaquin'. Rekao sam: "Ovo nije dovoljno dobro". Čak ni ja ne mogu da ga izgovorim."

Ime Leaf zadržao je do 1991. godine, kada je nakon snimanja Walking the Dog vratio ime u Joaquin. Bilo je to u isto vreme kada se odmarao od glume.

Još uvek doživlјava neverovatnu anksioznost dok glumi

Iako je ostvaren glumac sa preko tri decenije iskustva, Phoenix i dalјe postaje neverovatno uznemiren na filmskom setu. "Još uvek mi se muči dan ranije i imam nedelјe neverovatne anksioznosti," rekao je tokom intervjua iz 2012. za Interview Magazine. "Moraju da stave jebene jastučiće u moje pazuhe, jer se znojim toliko da mi kaplјe niz garderobu. Prve tri nedelјe snimanja, ja se samo znojim. To je čista anksioznost je i ja je volim."

On je vegan je od njegove treće godine

Mnoge publikacije tvrde da Phoenix neće da nosi nikakvu kožu za svoje filmske kostime, što nije tačno. Glumac je vegan od ranog detinjstva nakon što je bio svedok ribara kako brutalno ubija svoj ulov. Međutim, on je priznao da je u Walk the Line nosio starinske kožne čizme. "U životu ne nosim kožu, ali sa filmovima postoje neke stvari sa kojima se borim, kao što su ograničenja budžeta ili određena starinska stvar koja im je potrebna", objasnio je.

Moli se da njegov ego ostane na mestu

Tokom intervjua za "Nev York Times" Phoenix je objasnio da su brojevi 3812, koji su na njegovoj ruci ispisani plavim mastilom, zapravo adresa. Međutim, njen glumac ne bi dalјe razrađivao brojeve. Autor članka Linn Hirschberg nagađala je da je to verovatno adresa anti-alkoholičarskog sastanka. Phoenix je otpočeo rehabilitaciju zbog zloupotrebe alkohola otprilike pet meseci pre intervjua.

Pre nego što je razgovor završio, Phoenix je propovedao o svojoj potrebi za samo-pobolјšanjem. "Verujem da uvek ima prostora za napredak. Kada se molim, što u poslednje vreme mnogo radim, to je sprečavanje da me pokreće ego, da pokušam i slušam šta mi je u srcu. Nisam ubica. Ne prebijam nasumično lјude. Ali mi se sviđa ideja da budem svestan kako da komuniciram sa svetom. Ne postoji krajnja linija sa ovim. Mislim da nikad neću znati ako uspem. Ali to je u redu – tera te da radiš više. "

On misli da su glumačke nagrade totalno sranje

Glumac The Signs-a bio je nominovan je za tri nagrade Akademije i osvojio je Zlatni globus. Prema njegovoj IMDb stranici, on ima 30 nagrada i 110 nominacija u toku svoje filmografije. Ali glumačke nagrade nisu veoma važne za Phoenix-a, koji ih upoređuje sa groznom degustacijom šargarepe:

"Mislim da je to totalno sranje, a ja ne želim da budem deo toga. Ne verujem u to. To je šargarepa, ali to je šargarepa koja je bila najgoreg okusa koju sam ikada probao u celom životu. Ja ne želim ovu šargarepu. Potpuno je subjektivna. Gurati lјude jedni protiv drugih... To je najgluplјa stvar na celom svetu. Bio je to jedan od najneugodnijih perioda u mom životu kada je Walk the Line prolazio kroz sve stvari oko nagrada i sve to. Nikada više ne želim da imam to iskustvo. Ne znam kako da to objasnim - i nije kao da sam ovde na ovom mestu gde mislim da sam malo iznad toga – ali ja jednostavno ne nikada ne želim da budem zadovolјan sa tim delom stvari. "

Školovao se od kuće

Joaquin je počeo redovno da glumi sa šest godina, nakon što su se njegovi roditelјi preselili u Južnu Kaliforniju. Bio je školovan u kući, a kada je bio na snimanju u filmskom ili televizijskom programu, država mu je tražila da ima tutora. Glumac, međutim, žali što se nije potrudio na svom obrazovanju: "Žalim što nisam dao sve od sebe. Uvek sam imao osećaj da ne mogu ovde da budem zaglavljen ovde radeći ovo; Imam druge stvari da radim. Ostariš dovolјno i shvatiš da je bilo dovolјno vremena da uložiš sebe u nekoliko stvari. "

Nјegovo prezime je simbolično

Nakon što su Joaquin-ovi roditelјi, Arlin i John Bottom, napustili Children of God, oni su pobegli u Los Angeles. Želeli su da proslave odlazak iz Hrišćanske sekte i mislili da je njihova beg kao dizanje iz pepela. Da bi simbolizovali kako se osećaju, promenili su njihovo prezime i prezime svoje dece iz Bottom u Phoenix. Mitska ptica je simbol vaskrsenja iz pepela i služi kao simbol Bottom-Phoenix-ovih novih života izvan Children of God.

Prošao je potpuno metod za Walk The Line

Kako bi se uživeo u teško pijanstvo, veće od života muzičara Johnny Cash-a, Phoenix se odlučio za metod, insistirajući na tome da stalno ostane u karakteru. Čak je zamolio sve koji su bili na raspolaganju da ga zovu, "JR" Cash-ovo pravo ime je John R. Cash. "Sad me je sramota," priznao je kasnije. „Ali kad sam čuo „Joaquin", to se jednostavno nije osećalo ispravno. To nije sjajan metod. Jednostavno je da ne znam šta radim i koristim svu pomoć koju mogu da dobijem. To je čin očaja. "

Glumac je čak rekao da se kasnije osećao kao "jebeni idiot" zbog metode. Međutim, dokaz je u pudingu. Phoenix je osvojio Zlatni globus za svoju ulogu kao Johnny Cash i nominovan je za najbolјeg glumca na dodeli nagrada Akademije 2006. godine.

Phoenix je nastavio da javno sam sebe bruka zbog I'm Still There čak i kad je hteo da prestane

Phoenix je priznao da je bilo nekoliko puta kada je hteo da se očisti i prizna svojim prijatelјima da je I'm Still Here samo prevara. Međutim, njegov zet, Casey Affleck, koji je režirao dokumentarac, nije želeo da sruši četvrti zid. "Bilo je vrlo teško, jer je Casey zaista imao nameru da to čuva u tajnosti i, naravno, bio sam pomalo pičkica, ponekad bih voleo da kažem svom prijatelјu koji me zove celog jebenog meseca, "Ne brini. Sve je u redu", objasnio je Phoenix.

"U početku je to u osnovi trebalo da bude loš, proslavlјeni Saturday Night Live. Ali Casey je zaista imao nameru da javno izađem i ponižavam se što je više moguće", nastavio je Phoenix. "Želeli smo da uhvatimo taj slučajni trenutak kao, Oh, Bože. Molim te. Ja ne gledam ovo. Znači, on je stvarno navaljivao. Bilo je par stvari gde sam bio takav, ne, ne idem u Vegas i izlazim na pozornicu. Ne radim to. I, znaš, uspeli smo i bio sam, čoveče, moram da radim te intervjue i nastavim sa ovim sranjem."

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....