•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

21. Međunarodni filmski festival „Uhvati film“ - Otvorene prijave

Konkurs za filmove za 21. Međunarodni filmski festival „Uhvati film“, koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih kratkometražnih filmova na temu invalidnosti, otvoren je do 10. aprila 2023. godine.

Filmovi treba da imaju makar jednog aktera osobu sa invaliditetom (nije nužno da film govori o invaliditetu), podstiču na razmišljanje, pokreću promene, ali ujedno da budu, inovativni i filmski kvalitetni. U selekciju ulaze samo ostvarenja do 30 minuta, najmanje DVD kvaliteta, koja imaju titl na SR/HR/BiH/CG odnosno na engleskom jeziku.

Prijave se šalju putem interneta: platformi na kojima je otvoren konkurs za 21. Uhvati film (Filmfreeway, Festhome, CLICKFORFESTIVALS) ili na mejl uhvatifilm@gmail.com. Za prijave na mejl potrebno je dostaviti i: popunjen prijavni formular, biografiju, 2 fotografije iz filma, dijalog listu u .srt formatu i trejler (ako postoji).

Konkurs je regionalni – jedinstven za sva četiri izdanja Uhvati filma. Stručni žiri iz domena filma i invalidnosti selektovaće filmove za Uhvati film Novi Sad, koji će ući u uži izbor za prikazivanje na Uhvati film izdanjima u Rijeci, Banjaluci i Kotoru! Postoji mogućnost da filmovi, budu izabrani i za druge dodatne programe Uhvati film brenda: edukacije po školama, projekcije namenjene deci i filmske karavane duž regiona.

Festival je dobitnik nagrade Prvi glas građana u okviru kampanje Pokretači promene 2022, koju je organizovala Beogradska otvorena škola. Upravo zato, Uhvati film 2023 održava se pod sloganom Pokrenimo promene i šalje poruku da promene koje načinimo sami, jesu vidljive i važne, ali promene koje činimo zajedničkim snagama, imaju moć da menjaju svet.

Uhvati film jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti, ali i najpristupačniji filmski festival u regionu. Održava se sa ciljem afirmacije domaćih i inostranih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, čiji su akteri osobe sa invaliditetom, kao i promocije mogućnosti i izazova osoba sa invaliditetom (sa posebnim osvrtom na višestruko marginalizovane grupe) kroz umetnost.

Molimo vas da ukoliko ste u mogućnosti, objavite ove informacije.

Foto: Maja Tomić

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...