•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

22.09.2012.

Film “Ted” je zanimljiva komedija koja nije baš klasičan igrani film jer sem glumaca u filmu imamo i jednog živog plišanog medu koji je oživeo zahvaljujući kompjuterskoj animaciji. Zahvaljujući "Kupina bioskopu" imali smo prilike da uživamo u ovom jedinstvenom filmu i da se slatko nasmejemo.

Džon Benet je imao usamljeno detinjstvo, bez ijednog pravog prijatelja. Ono za čime je oduvek žudeo, jeste samo jedan pravi prijatelj sa kojim bi delio sve svoje tajne. Jednog Božića, dobija naizgled, slatkog, plišanog medu. Daje mu ime Ted. Međutim, stvari nisu u potpunosti onakve kakvim se čine. Upravo taj slatki, plišani meda, dobija ljudsku moć govora i ponašanja, što situaciju čini smešnom i zanimljivijom, a sve to je zbog Džonove želje za iskrenim prijateljem. Ted radi uobičajne stvari koje radi svaki prosečan čovek, čak njih dvojica rade stvari koje bi svako od nas poželeo. Igraju se, pevaju, jednostavno uživaju. Ali stvari se menjaju.

Danas, Džon ima 35. godina i ozbiljnu četvorogodišnju vezu sa devojkom Lori Kolins koju izuzetno voli. Džon, sada odrastao čovek, nije prestao da se ponaša kao neko ko ima 8 godina. Lori je ta koja mu na to skreće pažnju. Nezadovoljna je njegovim načinom života. Npr. njegovom karijerom, dane provodi duvajući travu i ispijajući pivo sa Tedom. Ne mogavči da se izbori sa svojim medvedićem, koji je očigledno sve samo ne plišana igračka, biva stavljen u situaciju da se distancira od Teda time što ga iseljava iz stana. Pravi problem nastaje onog trenutka kada Džon odluči da sredi svoj život i ostvari svoje ideale a sa tom odlukom se njegov prijatelj Meda ne slaže.

Iznenadni splet okolnosti, dovešće ovog šarmantnog Medu do tragičnog završetka. Biva iscepan i umire, ako se tako nešto može reći za igračku. Njegove reči, Džon će pamtiti, a one su upravo o Lori “Nemoj nikada da je izgubiš, ona je najvažniji deo tvog života, najznačajnija, čak i od mene. Ona je...”. Uzalud pokušavajući da ga ožive, Ted (Meda) umire... Ha, ha, uplašila sam vas, zar ne? Da li ste zaista pomislili da jedno takvo stvorenje moze da napusti svet? Možda i može, ali u nekom drugom filmu, a šta je tačno bilo u ovom saznaćete kada pogledate film.

Zanimljiva priča, ali zar ste manje očekivali scenariste i reditelja ovog filma Seta MekFarlana koji je i autor kultnih animiranih serijala 'Family Guy', 'Dexter's Laboratory', 'Johnny Bravo' i još nekih poznatih? Naravno, Set MekFarlan je i pozajmio glas plišanom Medi. A, da, možda će nekima zasmetati i malo slobodniji rečnik glavnih junaka, ali... kome se to ne sviđa ne mora da gleda film.

'Meda' je komedija koja će vas dovesti do suza, definitivno, uveravam vas. Pogledajte, pa odlučite da li biste i vi voleli jednog ovakvog plišanog drugara? Sve šta je potrebno da uradite... Jeste samo da poželite.

Autor: Marija Petrović
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...