•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

30 Days of Night (2007)

“30 Days of Night“ nam donosi živopisan roman Steve-a Niles-a i Ben-a Templesmith-a na veliki ekran. Iako je po filmskim standardima u pitanju film horor žanra, “30 Days of Night“ je jedinstven po režiji i vizuelnim efektima.

Šerif Eben Oleson (Josh Hartnett) priprema grad Barrows na Aljasci za godišnju tridesetodnevnu noć, bez dana i u to vreme je u gradu potpuni mrak. Vampiri, koji dolaze iz nepoznatog, u tom vremenskom razdoblju mogu slobodno da šetaju gradom, prave incidente, ubijaju ljude i sisaju krv dok se ne zasite. Nakon trideset dana noći, na Aljasci se opet pojavljuje dnevno svetlo. Šerif Eben Oleson mora da zaštiti ljude koji su pod njegovom upravom, uključujući i njegovu bivšu ljubav Stella-u (Melissa George).

Konvencionalan horor film se bazira na muškim junacima koji se na kraju pretvaraju u iracionalno loše momke. Grupa muškraca sa nadljudskim sposobnostima, koji su vođeni fizički jakim vođom i mentalno jakom ženom su vampiri koji pričaju sopstvenim jezikom i koji imaju samo jedan cilj – pobiti sve žive, za vreme trajanja noći.

“30 Days of Night“ prati veoma zabavne vampire, koji tresu glavama i spremni su da urade sve kako bi preživeli. Kamera beleži veoma sentimentalne trenutke upečatljivo, uz veoma interesantno iscenirano osvetljenje. Režiser je napravio veoma zastrašujući film ne samo snimanjem morbidnih scena, već izvanrednim vizuelnim efektima.

Ako volite horor filmove, verovatno ćete uživati i u ovom, a ono što je sigurno to je da je “30 Days of Night“ dobra zabava.

Žanr:horor, triler
Godina:2007
Reziser:David Slade
Scenario:Steve Niles, Stuart Beattie
Uloge: Josh Hartnett, Melissa George, Danny Huston
Uzrast:R
Award:9 nominacija
Box office:40 miliona USD
Studio:Columbia Pictures
Zemlja:United States
Website:www.30daysofnight.co.uk/
Jezik:engleski
Trajanje:113 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila