•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

31. dodela EFA nagrada

Evropski filmski Festival, 31. po redu, održan je 15. decembra 2018. godine u Sevilji, Španija.

Među nagrađenim filmovima našao se veliki broj iz distribucije MegaCom filma, a neke od njih su domaći gledaoci već imali priliku da vide na skoro završenom 24. Festivalu autorskog filma, dok će ostatak biti prikazan na 47. FEST-u 2019. godine.
Film ‚‚Cold War“, u režiji Dir Pawela Pawlikowskog dobio je čak 5 nagrada: Najbolji evropski film, Najbolji evropski režiser, Najbolja evropska glumica (Joanna Kulig), Najbolji evropski scenario (Pawel Pawlikowski) i Najbolja montaža (Jarosław Kamiński). Ovaj film će biti prikazan na 47. FEST-u.

‚‚Girl’’ Dir Lukas Dhonta, film prikazan na 24. Festivalu autorskog filma kao i na Filmskom festivalu na Paliću, dobio je nagradu Prix FIPRESCI u kategoriji za Najbolji debitantski film.
‚‚Dogman“, režisera Marcella Fontea, koji će se naći na programu 47. FEST-a, dobio je 3 nagrade: za Najboljeg evropskog glumca (Marcello Fonte), za Najboljeg kostimografa (Massimo Cantini Parrini) i za Najbolju šmunku i frizuru (Dalia Colli, Lorenzo Tamburini i Daniela Tartari).

Još 5 filmova sa domaćih festivala, takođe je dobilo nagrade:

- ‚‚The Death of Stalin“, Dir Armando Iannucci – Najbolja evropska komedija, film koji je bio u redovnoj distribuciji MCF-a 2018. godine.

- ‚‚White Crow“, Ralph Fiennes – Nagrada za veliki uspeh u svetskim bioskopima, biće prikazan na 47. FEST-u.

- Norveški ‚‚U-Jully 22“, prikazan na Filmskom festivalu na Paliću, dobio je nagradu za Najboljeg direktora fotografije.

- Kompozitori muzike za film ‚‚3 days in Quiberon“ Christoph M.Kaiser i Julian Maas dobili su nagradu za Najboljeg kompozitora, a film je prikazan na Dunav Film Fest-u.

- Nagradu za najboljeg supervizora za vizuelne efekte je dodeljena Peter Hjorthu u filmu ‚‚Granice“, koji je bio prikazan na ovogodišnjem, 24. FAF-u.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...