•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

5 filmova koje morate pogledati barem jednom u životu

Neki filmovi su večni, a to postaju iz različitih razloga – neki imaju bezvremene teme, neki su kultna ostvarenja jer su doneli nešto novo na scenu, neki nose određenu atmosferu ili emociju koju ćemo zauvek pamtiti.

Ovih pet filmova koje možete da gledate na Pickboxu upravo su takvi filmovi, i preporučujemo ih svima. Njihov kvalitet leži u tome što možemo da ih pogledamo i više puta, a zauvek će imati ono nešto zbog čega ćemo im se vraćati opet i opet.

5. IME RUŽE

Ime ruže (The Name of the Rose) je kultni film iz 1980. godine zasnovan na genijalnom istoimenom romanu Umberta Eka. U glavnoj ulozi je Šon Koneri koji glumi franjevca Vilijama Baskervila.

Nakon tajanstvene smrti u benediktinskom manastiru 1327. godine, monasi su ubeđeni u dolazak apokalipse. Manastir treba da ugosti veće koje razmatra franjevački zavet siromaštva, pa pozovu Vilijama Baskervila, uvaženog franjevca, da nađe uzrok smrti. Tokom istrage, Vilijam i njegov pomoćnik nalaze još mrtvih tela približavajući se otkrivanju tajne koju manastir želi da zataška. Vilijam mora da nađe pravog krivca pre nego što se Inkvizicija okomi na nepravedno optuženog.

4. GOLI RUČAK

Goli ručak (Naked Lunch) je još jedan kultni film u Pickbox redovima, nagrađivanog režisera Dejvida Kronenberga (Videodrom, Nasilnička prošlost i brojni drugi), koji je jedan od tvoraca filmskog žanra poznatog pod nazivom „biološki horor“.

U filmu Goli ručak, Vlijam Li je neuspešni pisac i lečeni narkoman koji je zaposlen u firmi za dezinsekciju i svakodnevno ubija bubašvabe i druge insekte, sve dok ne otkrije da je njegova žena postala zavisna od praha otrova s kojim Vilijam radi. Ali izgleda da su i sami insekti razvili zavisnost od otrova, pa Vilijama odvedu u policiju gde ga ispituje džinovski insekt koji tvrdi da je Vilijam zapravo špijun. Vilijam nastavlja da susreće bizarne i nadrealne likove, a sve kulminira dolaskom u izolovani grad krcat drogom, izdajom, seksom i borbom za moći.

3. SATI

U nagrađivanom filmu Sati (The Hours) gledamo glumačka ostvarenja tri fenomenalne glumice - Meril Strip, Nikol Kidman, koja je za ulogu u Satima osvojila Oskara, i Džulijen Mur.

Meril Strip glumi Klarisu Von, Njujorčanku koju pratimo 2001. godine dok priprema žurku za svog prijatelja koji ima sidu. Murova je Lora Braun, domaćica iz Kalifornije u pedesetima, koja ima sina i nesrećan brak. Kidmanova je Virdžinija Vulf u dvadesetim godinama u Engleskoj, bori se sa depresijom i psihičkim oboljenjima dok pokušava da napiše svoj roman. Priča o tri žene na tri različita mesta u različito vreme, koje žele značajniji život. Sve tri povezuje knjiga “Gospođa Dalovej”, a njihove priče se isprepliću i napokon susreću u trenutku prepoznavanja.

2. DOBRI PASTIR

Špijunski film Dobri pastir (The Good Shepard) režirao je i producirao Robert De Niro, a glavne uloge tumače Met Dejmon, Andželina Džoli i De Niro.

Dobri pastir je dobrim delom fikcija, ali zasnovan je na stvarnim događajima koji su obeležili stvaranje kontraobaveštajne službe unutar CIA-e. Edvard (Met Dejmon) veruje u SAD i spreman je da žrtvuje sve što voli da bi ih zaštitio. Kao jedan od osnivača CIA-e, Edvard je pun ideala, ali s vremenom njegova sumnjičavost prema okolini raste.

1. BEKSTVO IZ ŠOŠENKA

Bekstvo iz Šošenka (Shawshank Redemption) je najbolje ocenjen film ikada na IMDB stranici. Ova zatvorska drama režisera i scenariste Frenka Darabonta iz 1994. godine sa Timom Robinsom i Morganom Frimanom u glavnim ulogama, jedna je od najboljih filmskih ostvarenja svih vremena.

Bio je nominovan za sedam Oskara, ali nije osvojio nijedan, što iz današnje perspektive izgleda neverovatno. Priča se vrti oko zatvorskog života Endija Dufrena nakon što je osuđen za ubistvo supruge i njenog ljubavnika.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...