•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

5 stvari koje trebate znati o Kaponeu pre Kaponea

Svi znaju otprilike ko je bio Al Kapone, u kojem je vremenu delovao, šta je radio i kako su ga zapravo uhapsili, ali iza maske jednog od najpoznatijih mafijaša i biznismena skrivale su se stvari za koje možda ne bi ste nikad rekli da su se dogodile upravo njemu.

Kako biste se u potpunosti spremili za novi film Tom Hardija u kojem glumi Kaponea nakon izlaska iz zatvora, donosimo vam par zanimljivih Äinjenica o Kaponeu.

5. Robin Hood Chicaga
Iako se bavio ilegalnom prodajom alkohola, prostitucijom i uobiÄajenim mafijaškim poslovima, zapravo je dosta vremena i novca potrošio na pomaganje svojoj zajednici. Otvarao je kuhinje za nezaposlene, lobirao je za postavljanje roka trajanja na mleko, ali i slao finansijsku pomoć porodicama palih neprijatelja. Jesu li pali od njegove ruke ili ne, to nikad nećemo saznati.

4. "Ne zovite me Scarface"
Nadimak koji mu je dodelila novinarska struka mu nikad nije bio poseban drag, iako je jako voleo publicitet koji su mu novinari uvek davali. Ne zna se kako je taÄno dobio ožiljak na licu, ali se pretpostavlja da se nabacivao devojci u baru (ili ju je regrutovao za biznis?) pa ga je njen brat pokušao da ubije, samo što je bio prepijan pa je promašio.

3. Jednom ga je pogodio metak…
…I to zato što se sam sluÄajno upucao u nogu. Naravno, kako je reÄ o Al Kaponeu, u bolnici je imao slobodne sobe oko sebe kako njegovi protivnici ne bi iskoristili priliku. A nije ih imao malo.

2. Auto za provozati
Kapone je takoÄ‘e bio prepoznat od drugih ljudi Äim bi se pojavio u svom zelenom Cadillacu koji je bio preureÄ‘en posebno za njegove potrebe. Dakle, auto je bio odbojan na metke i imao je prozorÄić za mitraljez ili dva.

1. Bolnici poklonio sadnice višnje
Nakon što je izašao iz zatvora, nije bio preterano zdrav. Bolnice su bile sumnjiÄave i nisu se htele povezivati s njegovim imenom, ali su ga primili u "Union memorial" bolnicu i oslobodili mu celi sprat za pratnju (meÄ‘u kojima je bio i njegov Äovek koji proba pre njega hranu da ga ne bi pokušali da otruju). U znak zahvale, poslao im je dve sadnice višnje za vrt pred bolnicom.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu