•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

6 razloga za gledanje novog ruskog post-apokaliptičnog filma 'The Blackout (Avanpost)'

Izgleda da su Rusi konačno odgovorili na filmski izazov koji su poslali filmovi Blade Runner 2049 i Resident Evil. I rezultat je dobro ispao!

U jednoj sekundi se završava običan život celog sveta. Nepoznata katastrofa odjednom ubija milijarde širom planete i uništava struju širom sveta. Preživeo je samo mali deo Rusije. Poslednja ispostava civilizacije, a ona nema apsolutno nikakav kontakt sa ostatkom planete. Ali kada trupe poslate u nepoznatu zonu nestanu bez traga, preživeli shvataju da u ovoj katastrofi nema ničega slučajnog...

1. Prvi ruski post-apokaliptični film

Rusija nikada nije snimala neke značajnije bioskopske filmove o postapokaliptičnom svetu. To nikada nije bio deo ruske (ili sovjetske) kinematografske tradicije. Pa, sve dok ’The Blackout’ nije objavljen. Sada verovatno možemo da očekujemo da će nešto poput The Walking Dead, The Book of Eli ili Mad Max sa lokalnim ruskim ukusom uskoro stići na naše ekrane.

2. Ne samo još jedan zombi film

Nakon gledanja trejlera možda ćete reći: "Pa, ovo je još jedan film o zombijima, gde virus osvaja ceo svet i bla bla bla..." Naravno, nećemo davati spojlere, ali ne... The Blackout nije tako jednostavan i jednostran. Inspirisan (ali ne i kopiran!) od takvih filmovima kao što su Resident Evil, Aliens, Prometheus i Blade Runner, ovo je ruski naučno-fantastični film nove generacije pun nepredvidivih zaokreta.

3. Rusija je poslednje uporište

Umorni od holivudskih post-apokaliptičnih filmova, gde ceo svet umire, a samo SAD, na ovaj ili onaj način, preživlјava? Mi jesmo! Ali sada postoji i alternativa. Upoznajte novo poslednje uporište čovečanstva - Rusiju. U stvari, ne cela Rusija, već njen zapadni deo sa Moskvom i predgrađima, susednim regionima, kao i mali delovi baltičkih država, Ukrajine i Finske. Ovo je takozvani "krug života". Izvan njega je mrak, smrt, potpuna nepoznanica ... i nešto drugo. Zombiji, mutanti, čudovišta? Ko zna... Jedno je jasno - za preživele to donosi samo probleme.

4. Nijedna lјubavna priča ne dolazi prva (konačno)!

Zamislite da idete u bioskop da gledate ratnu dramu Stalingrad. Očekujete da vidite brutalne sukobe u jednoj od najvažnijih bitaka tokom Drugog svetskog rata, ali umesto toga morate da gledate nekoliko potpuno nepotrebnih lјubavnih scena, dok rat negde drugde besni izvan filma. I ovo je zajednički pristup koji ruski reditelјi gotovo uvek kobno ponavlјaju u svojim naučnim fantastikama i ratnim filmovima: romantična priča ih upropaštava, pretvarajući ih u neku vrstu melodrame! Da li biste gledali Aliens, ako bi lavovski deo filma bio posvećen lјubavnom interesu između Ellen Ripley i kaplara Dwayne Hicks-a, dok su se ksenomorfi povremeno borili u pozadini?

Čini se da je ogorčena ruska publika konačno može da ćuti. The Blackout nije ljubavna priča. Naravno, to je deo priče. Ali nije nametlјiv i ne tera nas da zaboravimo da gledamo naučno-fantastični akcioni film, a ne još jednu božićnu romantičnu komediju.

5. Savršeno za lјubitelјe oružja

Želite da vidite kako će izgledati ruska vojska u bliskoj budućnosti? Onda dobrodošli u bioskope! Tenkovi, APC-i, auto-kupole, Osprey-tip tiltrotori, bespilotne letelice, četvoronožni roboti koji trče sa vojnicima i, naravno, sve vrste malokalibarskog oružja! Da li se osećate srećno?

6. Soundtrack od Linkin Park-a

Poklon za sve fanove Linkin Park-a! Mark Shinoda napisao je glavnu temu muzike za film. „Kada mi je režiser (The Blackout) Egor Baranov poslao snimak filma, odmah sam imao ideju o tome koju vrstu pesme želim da napravim. Napeta i uznemirujuća priroda filma momentalno je odjeknula u meni“, rekao je.

Tekst preuzet sa: Russia Beyound

Podeli:



Preporucujemo