•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

6. Dead Lake Festival horora i vina od 20. do 22. novembra u bioskopu Abazija

Ove godine se u bioskopu Abazija na Paliću, od 20. do 22. novembra, održava šesti po redu "Dead Lake Horror & Wine" filmski festival. Termini prikazivanja filmova prilagođeni su novim merama Vlade Republike Srbijeza suzbijanje epidemije korona virusa.

Dead Lake 666 započeće projekcijom filma „Igra strave“ („Come play“) u petak, 20. novembra u 17:30.

"Igra strave" reditelja Džejkoba Čejsa je nova vizija horora. Mladi Azi Robertson je u ulozi Olivera, usamljenog mladića koji se oseća drugačije od svih ostalih. Na svom tabletu očajnički traži prijatelja u kom bi našao utehu i utočište. Upravo tamo tajanstveno stvorenje pokušava ući u njegov svet, a Oliverovi roditelji moraju da se bore kako bi spasili sina od tog jezivog stvorenja.

Iste večeri, od 19:30, biće prikazan film argentinskog reditelja Pabla Paresa „Ja sam toksičan“ („I am toxic“). U gomili leševa neko se probudi. Ko je on? Kako se tamo našao? Amnezija je prva faza infekcije koja ljude pretvara u sasušena bića. Glad ih je naterala da jedu leševe iz bakteriološkog rata na severu, bačene sa neba na jug američkog kontinenta. Pas, kako ga je nazvala grupa od trojice divljih muškaraca i jedne devojke, započinje suludu trku za preživljavanje i zatvaranje rana iz svoje prošlosti, pre nego što infekcija uznapreduje i pretvori ga u jedno od onih sasušenih bića, slepih i bez sećanja koji su zarazili ovu zemlju i lutaju bez sudbine.

Drugog dana Festivala, u subotu od 17:00 biće premijerno prikazan film „Posednik“ („Possessor“) reditelja Brendona Kronemberga, sina čuvenog kralja body horora Dejvida Kronenberga, uz koga je i uronio u svet filma radeći na filmu "Postojanje" (eXistenZ, 1999.) kao tehničar za specijalne efekte, započeo je svoju ozbiljniju autorsku karijeru sa svojim prvim dugometražnim filmom "Antivirus" (Antiviral, 2012.). Film “Posednik” prati agentkinju elitne tajanstvene korporacije koja koristeći neuralne implante zaposeda tela drugih ljudi, i tera ih počine ubistva bogatih klijenata.

Nakon „Posednika“, od 18:45 časova uslediće kratki ispitni film druge godine filmske produkcije FDU "Ludnica subotnje večeri" reditelja Gorana Nikolića. Glavne uloge tumače Andrea Ržaničanin, Gordana Paunović, Matea Milosavljević i pevačica Kija Kockar, koja u filmu zapravo glumi sebe. Inspiracija za film Ludnica subotnje večeri bio je svetski poznat film Mamurluk u Las Vegasu.

Poslednja projekcija drugog dana Festivala je premijera američkog filma „Sam“ („Alone“), reditelja Džonija Martina, sa Donaldom Saterlendom u glavnoj ulozi. Kada dođe do izbijanja epidemije, Ejdan se zabarikadira u svom stanu. Njegovu zgradu preplavljuju zaraženi Vrištači, a kako se svet raspada i nastaje haos, on ostaje potpuno sam u borbi za život.

Poslednji dan Festivala počeće u 15:00 programom „Dead Lake za mlade“ a biće prikazan film „Pinokio“ („Pinocchio“) čuvenog Matea Garona. Film je verna adaptacija poznate priče o drvenoj lutki koja je uspela da oživi zahvaljujući siromašnom, usamljenom stolaru Đepetu.

U 17:00 na program Festivala je “Čistilište” (“C.L.E.A.N.), psihološki horor o zastrašujućoj terapiji koja se primenjuje na mladima u sanatorijumu. Režiju potpisuje Aurelio Toni Agliata. Film je sniman u koprodukciji tri zemlje: Velike Britanije, Hrvatske i Nemačke, dok je za maske u filmu bio zadužen naš najpoznatiji masker Miroslav Lakobrija. Glavne uloge u filmu igraju Kostas Mandilor (našoj publici najpoznatiji po ulogama u čuvenom horor serijalu "SAW" i TV drami Picket Fences), Tom Szemore, Dženi Paris, Fred Lobin, Agnes Burger i drugi.

U 19 časova biće prikazan kratki film u režiji Miroslava Lakobrije, rađen u ruskoj produkciji - „Krvave kokice“ („Bloody popcorn“). Usamljeni mladić gleda film u bioskopu kada najednom počinje da se dešava nešto čudno.

Festival će zatvoriti film australijskog reditelja Marka Sevidža "Put pročišćenja" („Purgatory road) U filmu, psihotični sveštenik i njegov brat kreću u krstaški rat da oslobode grešnike posebnim načinom ubistva koji su sami osmislili.

Kao i prethodnih godina, na ovogodišnjem festivalu posetioci će moći da uživaju u najboljim srpskim vinima ali će muzički program zbog okolnosti izostati.

Organizator festivala je producentska kuća "Art & Popcorn", a ove godine ulaz za sve projekcije je besplatan.

Foto: Promo.
Podeli:



Preporucujemo