•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

7 HIT filmova koji su se na težak način snimili

Verovali ili ne, ideja i pisanje scenarija nije uvek dovolјno da bi se film pojavio. Češće se dešava da će neki zaguljeni direktor studija reći će da "to jednostavno ne može da funkcioniše" i izbaciće vas kroz vrata. Potrebno je puno vremena i truda da ih ubedite da scenariju daju drugu priliku, a da nije bilo svih tvrdoglavih pisaca, svet nikada ne bi gledao filmove poput Star Wars, Home Alone ili Pulp Fiction. Kladimo se da su se ti direktori osećali jako glupo kad su videli sve te milione kako se slivaju u bioskopske kase.

Hajde da razgovaramo o 7 hit filmova koji su na teži način prošli rigoroznu selekciju studija!

Dumb and Dumber (1994)
Znamo da "Dumb and Dumber" možda nije bio vaš omilјeni film svih vremena, ali definitivno je bio veliki hit publike 1994. godine! Direktori studija širom Holivuda nisu ni pročitali skriptu sa takvim imenom, pa su ga braća Farrelli preimenovali u “A Power Tool is Not a Toy”, ali ni to nije pomoglo. Na kraju je New Line Cinema odlučio da ga snima, ali ... umalo su zeznuli ceo film odbacivši Jima Carrey-a nad Nicolas Cage-om, jer je Jim-ov honorar od 400.000 dolara bio malo previše. Dok su smišlјali stvari, Carrey je glumio Ace Ventura, pa je studio morao da plati 7 miliona USD da bi ga vratio. Verovatno je neko nakon toga otpušten.

Pulp Fiction (1994)

Tarantino-u i njegovom ko-scenaristi Roger Avary-u nije bilo lako da prodaju svoj scenario Columbia TriStar-u. Nakon čitanja scenarija, direktori kompanije potpuno su rasturili film rekavši stvari poput "najgoreg scenario ikada", "Strašno, a ne smešno. I nema smisla.” Naravno, oni su prodali filmska prava, a Miramax ga je pokupio, dajući Tarantinu 8 miliona dolara da sarađuje. Tih 8 miliona dolara pretvoreno je na blagajnama bioskopa u 213 miliona dolara, pomažući Quentinu da započne svoju karijeru.

Home Alone (1990)
Warner Bros. stvarno je stvarno mnogo pogrešio ovog puta. Oni su odbili da povećaju budžet na 17 miliona dolara i direktno su otkazali film, aukcijom su prodali pravo najvišem ponuđaču. 20th Century Fox ga je uzeo, dao John Hughes-u budžet od 18 miliona dolara, a on je napravio ovaj popularni i neobični blockbuster. Na kraju je film zaradio preko 476 miliona dolara širom sveta.

Forrest Gump (1994)
Da li biste verovali kada bi vam rekli da je filmu Forest Gump bilo potrebno skoro decenija da bi se započelo sa produkcijom? Opet imamo Warner Bros. u priči kako su propuštali velike filmove da ih drugi realizuju. Na kraju ih je Paramount preuzeo i realizacija je započela, ali ne pre nego što su Tom Hanks i Eric Roth prihvatili smanjenje od 50% plate kako bi se uklopili u budžet od 40 miliona dolara. Forrest Gump je na kraju zaradio preko 677 miliona dolara širom sveta.


The Exorcist (1973)
Zahvalјujući pravovremenom pojavlјivanju na TV-u, William Peter Blatty napokon je dobio priliku da svoju knjigu Exorcist prilagodi filmu. Pre toga on je svoj scenario slao u svaki studio u Hollywood-u i izgleda da se nikome nije dopao. Odlično je što je napokon došao do realizacije, jer je Exorcist zaradio preko 440 miliona dolara na samo 12 miliona dolara budžeta.

Star Wars (1977)
Da, Star Wars, možete li da verujete u to? George Lucas umalo da nije napravio svoju svemirsku operu. Nijedan studio nije hteo da mu dodeli 11 miliona dolara za njegovu ludu ideju, čak ga je i Disney izbacio kroz vrata. Srećom, na kraju ga je prihvatio 20th Century Fox. I ostalo je istorija...

Back to the Future (1985)
Colombia Pictures je odbila prvi nacrt ovog sada već legendarnog filma Zemeckis-a zbog „nedovolјnog seksualnog ponašanja“. Ali čekajte, sada postaje bolјe. Disney ih je tada odbio jer, očigledno, majka koja se zalјubljuje u sina nije bilo prikladno ili porodično. Nešto kasnije Spielberg je doneo film do svog Amblin Imprint-a, pa je Back to the Future započeo produkciju. Ali negde na sredini snimanja, Robert je shvatio da će se Michael J. Fok mnogo bolјe uklopiti, pa su potrošili dodatnih 4 miliona dolara na resnimanje. Film je na blagajnama bioskopa zaradio preko 381 miliona dolara.

Podeli:



Preporucujemo