•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

70 godina Evropske konvencije o ljudskim pravima: otvaranje izložbe u Beogradu u sredu

Otvaranje izložbe posvećene 70. godišnjici Evropske konvencije o ljudskim pravima biće održano u sredu 25. novembra 2020. godine u galeriji Zadužbine “Ilija M. Kolarac”, Studentski trg 5, Beograd, od 9:00 do 10:00h.

Izložbu će otvoriti:

  • Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije
  • Tobias Flessenkemper, šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu
  • Thomas Schieb, ambassador Nemačke u Srbiji
  • Jasna Dimitrijević, upravnica Zadužbine “Ilija M. Kolarac”

Izložba će biti otvorena od 25. novembra do 18. decembra 2020. godine, predstaviće 70 godina dugu istoriju Saveta Evrope i Konvencije i biće praćena serijom događaja, kako uživo, tako i onlajn, koji će predstaviti aktivnosti Saveta Evrope u Srbiji. Prezentacije i diskusije će biti posvećene temama ljudskih prava i vladavine prava, uz poseban naglasak na doprinos rada Saveta Evrope boljoj zaštiti prava građanki i građana Srbije, u skladu sa evropskim standardima.

Svi događaji će biti organizovani uz strogo praćenje preventivnih mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, kao i Savet Evrope, sa ciljem sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Izložba je organizovana uz podršku projekta Saveta Evrope „Jačanje reforme pravosuđa u Srbiji“, koji finansira Savezna Republika Nemačka, koja i predsedava Komitetu ministara Saveta Evrope.

Događaj počinje u 09:00 i otvoren je za medije. Sa ciljem poštovanja epidemioloških mera radi sprečavanja širenja virusa COVID-19, pristup medijima će biti omogućen putem video linka, nakon njihove registracije. Zainteresovani predstavnici i predstavnice medija treba da se registruju slanjem mejla na adresu Marija.SIMIC@coe.int najkasnije do utorka, 24. novembra u 13:00h. Prevod sa engleskog na srpski jezik će biti obezbeđen.

Podeli:



Preporucujemo