•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

8. Dead Lake Festival horora od 9. do 11. decembra u bioskopu Abazija

Ove godine se u bioskopu Abazija na Paliću, od 9. do 11. decembra, održava osmi po redu "Dead Lake Horror & Wine" filmski festival pod sloganom „Osma ofanziva horora i vina“. Festival zatvara koncert grupe Vrooom, 11. decembra u 21h.

Osnivač festivala, producent Miroslav Mogorović, uoči osmog izdanja ističe: „Ovogodišnje izdanje Dead Lake horror and wine film festivala proteći će u znaku filmova istaknutih autora, odnosno producenata koji su obeležili godinu za nama. Svedoci smo da je žanr horor filmova u prethodnoj deceniji sa margine filmske umetnosti prešao u mejnstrim, odnosno postao jedan od najpopularnijih žanrova. Raduje me što je naš Dead Lake festival sa svoje strane ispratio ovaj trend i omogućio subotičkoj publici da svake godine uživa u nekim od najboljih horor ostvaranja, kao i da upozna autore koji stoje iza tih filmova. I ovogodišnje izdanje donosi nekoliko horoe poslastica za istinske ljubitelje horora, i radujemo se druženju sa subotičkom publikom“.

„Dead Lake 8. Ofanziva horora i vina“ započeće projekcijom britanskog filma PASTIR u petak, 9. decembra u 19h. U filmu igraju Tom Hjuz i Greta Skaki.

Iste večeri, od 20:30, biće prikazan kratki film FURIJA u režiji Petra Ristovskog, a nakon toga još jedan britanski film JAZBINA od 21h.

Drugog dana Festivala, u subotu od 19:00 biće premijerno prikazan kiparski film DUHOVI PONEDELJKA u kojem igra čuveni Džulijen Sends, dok će film predstaviti producent filma Loris Kurči. Iste večeri imaćemo i pretpremijerno prikazivanje jednog filma iznenađenja, u prisustvu brojne autorske i glumačke ekipe ove međunarodne produkcije.

Kao i svake godine, na festivalu će biti prikazan kratki ispitni film studenata filmske produkcije FDU. Ovog puta reč je o filmu ZGAŽENE.

Poslednji dan Festivala obeležiće dodela nagrade za izuzetan doprinos horor umetnosti „Bela Lugoši“, koja se ove godine dodeljuje jednom eminentnom domaćem reditelju, a festival će zatvoriti koncert popularne grupe Vroom.

Posle više od 150 nastupa u 13 država, uz 37 festivalskih nagrada u muzičkim predstavama "Dogvil" i "Jami distrikt" u kojima uzivo izvodi svoju muziku, grupa Vrooom ponovo svira i van pozorišta, tačnije u bioskopu Abazija - u nedelju, 11. decembra u 21h čime se zatvara ovogodišnji Derad Lake festival horora i vina

VROOOM je muzička grupa iz Beograda. Od 1999. do 2011. objavili su pet albuma, a singlovi sa ovih izdanja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji, a grupa je održala nekoliko stotina nastupa u Evropi svirajući u različitim koncertnim prostorima - od underground klubova do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 60 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Neki od ovih muzičko-scenskih projekata bili su najuspešniji u Srbiji kako u pogledu broja gledalaca tako i u pogledu dodeljenih umetničkih nagrada.

Dobitnici su brojnih priznanja ("Sterijina nagrada za najbolju originalnu scensku muziku" 2013. godine, nagrada “Davorin Popović” za najbolji vokal na albumu i “Izvođač godine TV Metropolis” 2006., između ostalih).

Kao i prethodnih godina, na ovogodišnjem festivalu posetioci će moći da uz odličan odabir filmova i sjajan koncert, uživaju i u najboljim srpskim vinima.

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, koje je prepoznalo kulturni značaj ove tradicionaln emanifestacije.

Organizator festivala je producentska kuća Art & Popcorn.

Dead Lake Horror & Wine Festival online:

www.instagram.com/deadlakefilmfestival

www.facebook.com/DeadLakeHorrorAndWineFestival

Podeli:



Preporucujemo