•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Countess from Hong Kong (1967)

“A Countess from Hong Kong” je britanska komedija iz 1967. godine i poslednji film koji je režirao čuveni Charlie Chaplin. To je jedan of dva filma koja je Chaplin režirao a da u njima nije igrao naslovnu ulogu. Drugi pomenuti film je iz 1923. godine i nosi naziv “A Woman of Paris”. Isto tako, “A Countess from Hong Kong” je jedini Chaplin-ov film koji je u boji, a Chaplin-ovo pojavljivanje i uloga u kojoj je glumio samog sebe je bilo ujedno i njegovo poslednje pojavljivanje na filmskom platnu. Naslovne uloge u ovom ostvarenju tumače: Marlon Brando, Sophia Loren, Tippi Hedren i Sydney Earle Chaplin, Chaplin-ov drugi sin.

Filmska priča je zasnovana na priči o životu žene koju je Chaplin upoznao u Francuskoj i čije ime je Moussia Sodskaya, ili "Skaya", kako ju je nazvao u svojoj knjizi iz 1922. godine koja nosi naziv "My Trip Abroad". Ona je bila ruska pevačica i plesačica koja nije imala “dom” i koja se “ušunjala” u Francusku bez pasoša. Chaplin je ideju dobio i od posete Šangaju 1931. godine, gde je naišao na veliki broj aristokrata koji su uspeli da uteknu od Ruske revolucije.

U samom filmu “A Countess from Hong Kong” se govori o milioneru i diplomati Ogden-u Mears-u (Marlon Brando) koji plovi natrag u Ameriku nakon putovanja po svetu. On upoznaje Natasha-u (Sophia Loren), rusku groficu u Hong Kong-u, kada se ona ušunja na balubu kako bi pobegla od toga da bude prisiljena na prostituciju. Ona nema pasoš i primorana je da ostane u njegovoj kabini tokom ovog putovanja.

Međutim, Mr. Mears-u se cela ta situacija ne sviđa, budući da je oženjen čovek, iako trenutno razdvojen od svoje supruge i naravno da brine kako bi to moglo da se odrazi na njegovu karijeru, ako grofica bude pronađena u njegovoj kabini. Ipak, on se nevoljno slaže da ona tu i ostane. Naravno da njih dvoje moraju da otkriju kako da se ona is iskrca sa broda. Jedino rešenje je da se ona uda za njegovog ostarelog ličnog slugu Hudson-a (Patrick Cargill). Iako je sve to čista formalnost, Hudson želi da “uživa” u svom braku, koji Natasha ne želi, tako da ga izbegava i pre nego što stignu do luke, ona skače sa palube i pliva do obale. Ogden-ova supruga se priključila putovanju. Ogden-ov advokad i prijatelj Harvey (Sydney Earle Chaplin) koji je takođe pomogao da se sve formalnosti oko braka obave, upoznaje Natashau i govori joj da su je službenici carine prihvatili kao Hudson-ovu suprugu. Odgeno-ova žena se raspituje o Natasha-i i govori jako grubo o njoj i životu koji je ona vodila. Odgen tada pita svoju suprugu šta bi ona uradila da se nađe u sličnim okolnostima.

Film se završava kada se Ogden i Natascha sreću u hotelskom kabareu i počinju da plešu, pošto je on napustio putovanje i svoju suprugu. Charlie Chaplin se pojavljuje jako kratko u ulozi radnika na brodu.

Žanr:komedija, romansa
Godina:1967
Reziser:Charles Chaplin
Scenario:Charles Chaplin
Uloge:Marlon Brando, Sophia Loren, Sydney Chaplin
Uzrast:G
Studio:Charles Chaplin Productions Ltd
Zemlja:UK
Jezik:engleski
Trajanje:120 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila