•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Single Man (2009)

Samac (engl. A Single Man) je filmska adaptacija istoimenog romana u režiji Toma Forda. Premijera filma bila je na 66. Filmskom festivalu u Veneciji, gde je osvojio Zlatnog lava za najbolji film i Kvir lava za najbolji film sa gej tematikom. Kolin Fert je u Veneciji dobio Volpi pehar, a u Velikoj Britaniji nagradu BAFTA za najboljeg glumca u glavnoj ulozi. Bio je nominovan i za Oskar za najboljeg glavnog glumca. Džulijana Mur je bila nominovana za Zlatni globus za najbolju sporednu glumicu. Kritika je pohvalila Fordov rediteljski debi. Za film su rekli da je „stilizovan i sofisticiran, pun detalja estetske namene“. Pohvalili su i to što je Ford oživeo modu šezdesetih zahvaljujući crnim, elegantnim odelima sa uskim kravatama i cigaretama u stilu Brižit Bardo.

„Samac“ je priča o sredovečnom profesoru jednog kalifornijskog univerziteta, koji je na ivici da izvrši samoubistvo. Naime, kada Džim, njegov dugogodišnji partner, pogine u saobraćajnoj nesreći, profesor pada u tešku depresiju i shvata da kada se izgubi neko toliko blizak, ništa nema smisla. Pre nego što će okončati svoj život, videće se sa mladićem koji mu se dopada, svojim najboljim učenikom i sa najboljom prijateljicom Čarli, koja je oduvek pomalo bila zaljubljena u njega. Međutim, niko od njih nije mu se učinio kao razlog dovoljan da živi zbog njega.

Žanr:drama
Godina:2009
Reziser:Tom Ford
Scenario: Christopher Isherwood
Uloge:Colin Firth, Julianne Moore, Matthew Goode
Uzrast:R
Award:21 osvojena
Studio: Fade to Black Productions
Zemlja:United States
Website:www.asingleman-movie.com
Jezik:Engleski
Trajanje:99 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu